Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Neće biti lako preko Velebita

Autor: Šime Ćurko

02.06.2009. 22:00
Neće biti lako preko Velebita

Foto: Vedran SITNICA



Dalibor Zebić oduvijek je imao problema s motivacijom igrača za utakmice s tzv. malim klubovima. Županijski ligaši, četveroligaši pa i trećeligaši, malokad su bili veliki motiv Zadranima koji su na prijateljskim utakmica s tim klubovima često znali ostvarivati poražavajuće rezultate. Tada je sve prolazilo bez posljedica, ali novi takav neuspjeh, ovaj put protiv Velebita, značio bi još jednu pljusku svim navijačima Zadra koji su ove sezone već popili dosta “aspirina” gledajući izvedbe zadarske momčadi.
– Ne pobijedimo li Velebit to će biti još jedno veliko razočaranje i zato ćemo igrati u najjačem sastavu. Nakon ovakve sezone nemamo pravo ništa kalkulirati već ići kao da igramo s našim najjačim suparnicima. Pobjeda u Kupu je u svakom, pa i moralnom smislu, naša obveza na kraju sezone koju svi zajedno želimo što prije zaboraviti – kaže Zebić. Njegova momčad nada se konačno dobroj utakmici i – pobjedi.
– Da smo još nešto i odigrali u Prvoj HNL Velebit nam je mogao biti revijalna utakmica. Ovako, moramo ići maksimalno. Neće nam biti lako, Benkovčani će sigurno imati više motiva od mojih igrača što ćemo morati nadoknaditi našom kvalitetom. Vjerujem da smo bolja momčad, ali to je potrebno potvrditi i na terenu – zaključuje Zebić koji jučer nije znao s kojom će se jedanaestoricom suprostaviti Velebitu. Sigurno je da u momčadi neće biti ozlijeđenih Stjepana Skočibušića, Andrije Vukovića i Josipa Bilavera, vjerojatno ni Jakova Suraća te Želimira Terkeša.
Vjerojatni sastav: Ježina, Maruna, Puljić, Šiklić, Jozinović, Bećiri, Ljubičić, Župan, Rašo, Šaranović, F. Bilaver.


 FINALE I DALJE NA STANOVIMA


Pobjednik današnje (Stanovi, 18 sati) utakmice između Zadra i Velebita osvojit će trofej kao najbolja momčad Županijskog kupa za 2009. godinu i na taj način izboriti pravo nastupa u završnici ovog natjecanja na nacionalnoj razini. Tako će Zadarska županija prvi put imati samo jednog predstavnika u Kupu. Zanimljivo je da se utakmica igra na Stanovima, što Zadru daje prednost u odnosu na Velebit. I dok su Stanovi bili logičan izbor kad u finalima nije bio Zadar sada se čini da je bilo moguće naći i drugo rješenje.
– Dugogodišnja je praksa da se finale igra na Stanovima. Budući da nitko ove sezone nije tražio promjenu mjesta odigravnja finala nije bilo razloga ništa mijenjati – kaže Miroslav Knežević, tajnik Nogometnog saveza Zadarske županije.