Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U tučnjavi slomljen nos Biograđaninu i dvojici Poljaka

Autor: Suzana Bandić

02.06.2009. 22:00
U tučnjavi slomljen nos Biograđaninu i dvojici Poljaka

Foto: Adam VIDAS



Grupica od 15-ak mladih Poljaka uputila se ulicom Mihe Pracata prema centru Biograda kada je na njih naišlo vozilo u kojem su bili dvojica Biograđana. Kako su im zapriječili put i odbijali se skloniti izbila je tučnjava koja je okončana s tri slomljena nosa
U vrlo nepovoljnoj smo situaciji, pa ne želimo o ovome razgovarati s medijima. Nekoliko naših učenika je ozlijeđeno, u stranoj smo zemlji i ne govorimo hrvatski jezik. Osim toga, ja ne govorim ni engleski, a za ovu djecu, koja sva nisu čak ni punoljetna, sam odgovorna – rekla nam je voditeljica poljskih učenika koji su došli na ekskurziju u Biograd na moru, a koji su u ponedjeljak navečer bili sudionici ulične tučnjave.
Inače, poljski su učenici došli u Biograd na moru još prije četiri dana, a odsjeli su u istoimenom hotelu. U nedjelju navečer, nešto iza 22 sata grupica od 15-ak mladića i djevojaka uputila se prema centru Biograda gdje se održavao koncert u povodu blagdana Duhova. Kako doznajemo, grupica se kretala ulicom Mihe Pracata i to cijelom kolničkom trakom te su u jednom dijelu naišli na osobno vozilo u kojemu su se nalazili Danijel Drljača (21) i Andrija Ivanović (22), obojica iz Biograda.
Navodno su se odbili skloniti pred automobilom nakon čega je došlo do verbalnog obračuna među njima, a potom je izbila i tučnjava koja je kobno završila po dvojicu poljskih učenika i Danijela Drljaču.
Poljacima je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, a kako doznajemo, Drljača nije zatražio liječničku pomoć iako je i sam teže ozlijeđen.
Naime, prema neslužbenim informacijama u toj tučnjavi Drljači i jednom Poljaku slomljen je nos, dok je drugi Poljak prošao s nagnječenjem nosne kosti i hematomom ispod lijevog oka.
No, više detalja o cijelom slučaju, kao i to tko je prvi započeo tučnjavu i kako se sve zapravo odigralo, znati će se tek po okončanju kriminalističke obrade koja je u tijeku, priopćili su iz PU zadarske. U kuloarima se, pak, priča o tome kako su povod svemu bile mlade Poljakinje koje su se večer ranije družile s lokalnim mladićima među kojima su, navodno, bili i dvojac Drljača-Ivanović.
– U ponedjeljak ujutro zaprimili smo dojavu da su u nedjelju, 31. svibnja ove godine, u Biogradu fizički napadnuti poljski državljani, među kojima su dvojica ozlijeđena. Prema dosad utvrđenom, oko 22.30 sati, dvojica su Biograđana u dobi od 21 i 22 godine, vozeći se u osobnom vozilu ulicom Mihe Pracata u Biogradu, naišli na grupu od 15-ak poljskih državljana, koji su hodali po sredini ceste i odbili se skloniti, nakon čega je došlo do tučnjave. U Općoj bolnici Zadar je konstatirano da je jedan poljski državljanin zadobio lakše, a jedan teže tjelesne ozljede, rekla je Sandra Poljak-Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske, napominjući kako je naknadno još utvrđeno da je i 21-godišnji Biograđanin također ozlijeđen, no da njegove ozljede još uvijek nisu okvalificirane.
Prema posljednjim informacijama protiv Danijela Drljače podignuta je kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a isto slijedi i njegovu napadaču čiji se identitet još uvijek utvrđuje.