Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uskoro UEFA-ina kategorizacija

Autor: Šime Ćurko

02.06.2009. 22:00
Uskoro UEFA-ina kategorizacija


Kao i prije godinu dana UEFA-ino izaslanstvo iz komisije za stadione u sastavu Cecs De Bruni i David Petriaschvili obišla je stadion na Stanovima u društvu Ivančice Sudac, voditeljice HNS-ovog Odjela za licenciranje te predstavnika Grada Zadra (dogradonačelnici Darko Kasap i Dražen Grgurović). Jasno, bili su tu i njihovi domaćini iz zadarskog prvoligaša. Nakon jednoipolsatnog obilaska stadiona predstavnici komisije na konferenciji za novinare iznijeli su svoje dojmove. No, prije njih Novica Erlić, direktor, ponovio je glavne nedostatke zadarskog stadiona.
– Tri su najvažnija prigovora na uvjete na našem stadionu. To su nedovoljan kapacitet, potom nedostatak najmanje tisuću natkrivenih sjedala te službeno parkiralište. Problem je i skučenost postojećih prostorija u klupskoj zgradi. Predstavnike UEFA-e i HNS-a upoznali smo s tim kako je u izradi projektna dokumentacija za izgradnju zapadne tribine, a to je objekt kojim bismo riješili sve navedene nedostatke. Problema imamo s imovinsko-pravnim odnosima na prostoru iza buduće zapadne tribine i dok se to ne riješi ne mogu se poduzimati nikakvi konkretniji koraci – naglasio je Erlić dodajući kako očekuje da bi sljedeće godine izgradnjom zapadne tribine Stanovi konačno mogli postati pravi nogometni stadion sa svim potrebnim uvjetima.
Ivančica Sudac čest je gost na Stanovima. Ovaj put je istaknula da su na Stadionu napravljeni značajni zahvati, od kojih se pod kapitalnim ulaganjima svrstava postavljanje reflektora, ali…
– Za mene su Stanovi još uvijek stadion u rekonstrukciji. Stoga ćemo i dalje poticati sve zainteresirane strane u ovom poslu da se nastavi započeta obnova stadiona. Nogomet je najpopularniji sport i nužno je da i Zadar dobije kvalitetan objekt za taj sport, ne samo kad je riječ o seniorskom pogonu već i kad govorimo o mlađim kategorijama – poručila je Sudac koja se i slikovito izrazila govoreći o stanju zadarskog stadiona.
– Kada smo dopustili da se utakmice Prve HNL igraju na ovom stadionu na licima igrača pojavio se smiješak, ali još uvijek taj osmjeh nije potpun.
David Petriaschvili je potvrdio da su u Zadru napravljeni nemali pomaci u odnosu na prošlu sezonu, kako oni vidljivi tako i oni slabije zamjetni. No, predstavnik UEFA-e nije bio konkretan kad je riječ o nedostatcima koji i dalje postoje.
– To ćemo ostaviti za razgovore s predstavnicima kluba i Grada Zadra – naglasio je Petriaschvili koji nije precizno odgovorio na novinarski upit u koju bi se UEFA-inu kategoriju svrstao zadarski stadion.
– Lani ga nismo mogli svrstati ni jednu kategoriju. Sada je stanje puno bolje nego što je to bilo prije godinu dana – zaključio je Petriaschvili. Kako bilo, Zadar ima licencu za Prvu HNL, a dopuštenje za bilo kakve utakmice pod UEFA-inom paskom čekat će bolje dane.