Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadarski likovni umjetnici pozvani da doniraju poneko dijelo

Autor:

02.06.2009. 22:00
Zadarski likovni umjetnici pozvani da doniraju poneko dijelo

Foto: Sebastian GOVORČIN



U studentskom restoranu Barbakan, u nekadašnjem DHM-u, u ponedjeljak se uz večeru i laganu glazbu okupio popriličan broj zadarskih likovnjaka. Povod skupu je dugogodišnja tradicija zadarske podružnica HKD Napredak.
Naime, već dugi niz godina HKD Napredak u Zadru organizira humanitarnu “Napretkovu večer”. Želja Napretkovaca je da se zajedničkom večerom i druženjem svih likovnjaka, bez obzira kojoj likovnoj skupini pripadaju, prikupe sredstva za školovanje siromašnih i nadarenih učenika i studenata sa zadarskog područja.
Predsjednik HKD Napredak, podružnice Zadar, Mate Ljubičić istaknuo je u pozdravnoj riječi kako se zadarski likovni umjetnici ističu svojom nesebičnom spremnošću i velikodušnošću u želji da pomognu onima kojima je zaista najpotrebnije. Tom prigodom podijelio je i zahvalnice umjetnicima koji su svoje slike donirali dva ili više puta.
Svi prisutni umjetnici su pozvani da doniraju poneko dijelo koje će biti javno izloženo, kategorizirano i ponuđeno na velikoj aukciji koja će se održati u sklopu tradicionalne Humanitarne Napretkove večeri 30. lipnja 2009. u hotelu Kolovare.