Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Andrijana Bačić i Luka Jurjević miss i mister maturanata

02.06.2011. 22:00
Andrijana Bačić i Luka Jurjević miss i mister maturanata


Andrijana Bačić iz Zadra, maturantica Gimnazije Vladimira Nazora i Luka Jurjević iz Kruševa, maturant Gimnazije Franje Petrića, osvojili su laskave titule miss i  mistera  u 17. tradicionalnoj akciji Zadarskog lista “Miss i Mister zadarskih maturanata”. Akciju je Zadarski list pokrenuo još 1995. godine i ovo je već 17. godina redovnog održavanja.
Veliko  finale  tradicionalnog izbora Zadarskog lista održano je u petak navečer u dupkom punom VIP salonu Dvorane Krešimir Ćosić na Višnjiku. Miss je lentu i cvijeće predao Krešimir Bukvić, novinar i urednik Modnog suda Zadarskog lista, dok je Misteru bedž predala Tajana Jusup, voditeljica marketinga Zadarskog lista.
Osmočlani žiri bio je na pravim mukama kako između 11 gracija i 8 stasitih momaka izabrati one najljepše. Bilo je toliko “gusto” da je o miss, misteru i njihovim pratiljama/pratiteljima odlučivalo, vjerovali ili ne, tek jedan jedini bod. A i preostale finaliste dijelilo je tek nekoliko bodova do pobjedničkog postolja.
Odlukom stručnog suda prva pratilja je Milena Katičin iz Gimnazije Franje Petrića kojoj je lentu i cvijeće predao Krešimir Bukvić, predsjednik žirija. Prvi pratitelj je Antonio Paleka iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, kojem je bedž predala Ljiljana Jurjević, zamjenica glavnog urednika Zadarskog lista.
Druga pratilja je Marlena Cerjak iz Obrtničke škole Gojka Matuline, a drugi pratitelj Ante Zrilić iz Tehničke škole. Lentu i cvijeće drugoj pratilji je predao Velimir Brkić, novinar-reporter Zadarskog lista. Drugom pratitelju bedž je predala Irena Jurjević, novinarka Zadarskog lista. 
Nakon osvojene titule Andrijana Bačić nije mogla sakriti svoje oduševljenje titulom i vrijednim nagradama:
–   Presretna sam. Iznenađena sam i uzbuđena jer nisam očekivala pobjedu. Sve su cure, naime, bile lijepe i nosile su predivne večernje toalete. Da je i netko drugi ponio titulu Miss bilo bi zasluženo. Svi finalisti su pobjednici. Sve je bilo predivno. . Dobro sam se zabavila. Organizacija je bila fantastična, a ja sam još pod dojmom svega što mi se dogodilo tako da me čeka jedna neprospavana noć. Slavit će se i ako uspješno upišem studij novinarstva.
Ni Mister Luka Jurjević nije bio manje oduševljen osvojenom titulom i bogatim nagradama:
–  Stvarno sam iznenađen, do kraja. Nisam se nadao da ću pobijediti. Mislim da su svi finalisti zadovoljni i sretni. Sam ulazak u finale  bio je već uspjeh. Zahvalan sam društvu iz škole, ali i partnerici Mileni Katičin za sve zajedničke, nadasve maštovite izlaske pred žiri i publiku. Usprkos što se još oporavljamo od maturalne večeri tulum se nastavlja. Želja mi je studirati geodeziju ili građevinu.
Program je vodio poznati zadarski voditelj Igor Jelinić Toto, dok je koreografiju osmislila Sanja Petrovski. Finalisti su se predstavili u dva izlaska, jedan u svakodnevnoj odjeći, dok je drugi bio nešto glamurozniji.




 SPONZORI


Max&Co, Fitness Flex, Carol- modni salon, Salon ljepote Lucia, Nike, Women secret, Arcadia, turistička agencija Terra, cvjećarnica Edera, agencija Fortuna.


 NAGRADE




Miss, mister i pratilje/pratitelji osvojili su brojne vrijedne nagrade koje su omogućili sponzori. Između ostalog putovanje turističke agencije Terra, odjeću Max&Co, odjeću Arcadia, tromjesečne članarine Fitness Flexa, kratku haljinu modnog salona Carol, frizuru, pedikuru i masažu salona ljepote Lucia, poklon bonove 500 kuna Women secret i Nike. Svi finalisti dobili su ulaznice za zabavu grupe Colonia koja će se na Višnjiku održati 16. lipnja u povodu završetka školske godine pod nazivom “Adio školo”.


 OCJENJIVAČKI SUD




Predsjednik: Krešimir Bukvić, novinar Zadarskog lista. Članovi: Sanja Petrovski, baletni koreograf, Anuška Anzulović, menadžerica, Marija Šarić Ban, kostimografkinja i modna dizajnerica, Martine Thomas, pjevačica,  Filip Dizdar, pjevač, Darko Pastuović, vlasnik Fitness Flex, Velimir Vele Brkić, novinar Zadarskog lista.


 REVIJA ZA PAMĆENJE


Modna revija “vjenčanica iz snova” modne dizajnerice Anuške Anzulović koju su prezentirali učenici Obrtničke škole Gojka Matuline osvojila je nazočne svojom profesionalnošću i kvalitetom. Preko 20 inovativnih frizura mentorice Branke Travica “prodefiliralo je Vip salonom” oduševljavajući pritom svojom orginalnošću i kreativnošću. Frizure su samostalne kreacije učenica, koje su se svojski potrudile, i uspjele, pokazati svoje umijeće.


 MARTINE, FILIP I ROKO


Za glazbeni dio večeri brinuli su se Filip Dizdar, prije tri godine prvi pratitelj mistera, pjevač zaraznog osmjeha i toplog vokala iz Sukošana koji je prvi uspjeh doživio singlom Sunce na Dori 2010., Roko Pastuović čija je estradna karijera u velikom usponu nakon prošlogodišnjeg nastupa na Festivalu zabavne glazbe Zadar 2010. s pjesmom Superman, te Martine Thomas, zadarska pjevačica koja proživljava drugu mladost svojim novim pjesmama.