Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Luki Kalmeti uvjetna kazna

02.06.2011. 22:00
Luki Kalmeti uvjetna kazna


Jakov Kalmeta osuđen je na osam mjeseci zatvora dok je Dino Kereta zaradio uvjetnu kaznu zatvora od tri godine zbog primjene maloljetničkog prava


Luka Kalmeta (34), Jakov Kalmeta (28) i Dino Kereta (19) proglašeni su danas na Županijskom sudu u Zadru krivima – zbog napada na dvojicu policajaca prošloga ljeta na predjelu Karma u Arbanasima.
Bivši europski prvak u u full contactu Luka Kalmeta, osuđen je na uvjetnu kaznu od godine zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prijetnje dvojici zadarskih policajaca, dok je za nasilničko ponašanje prema njima, oslobođen od optužbe.
Njegov šest godina mlađi prezimenjak Jakov, osuđen je na bezuvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci i to zbog nasilničkog i osobito drskog ponašanja prema policajcima  dok je najmlađi sudionik incidenta, Dino Kereta osuđen također na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine  zbog primjene maloljetničkog prava, iako ga je Sudsko vijeće proglasilo krivim zbog nasilničkog ponašanja, ali i droge.
Kereti je izrečena i odgojna mjera pojačane brige i nadzora uz obavezno osposobljavanje za zanimanje koje bi odgovaralo njegovim sposobnostima.
On se naime, teretio i za drogu jer su policajci u njegovom stanu nakon incidenta pronašli 52,35 grama “trave”, 9,39 grama hašiša i 15,97 grama amfetamina te preciznu vagu što je kod izricanja presude Sudsko vijeće smatralo nedvojbenim dokazom počinjenja kaznenog djela “dilanja” droge.
Za razliku od Jakova Kalmete i Dina Kerete, Luka Kalmeta se u petak nije pojavio na izricanju presude.
Trojicu prijatelja iz Arbanasa optužnica je teretila za nasilničko ponašanje 13. srpnja prošle godine kada su u poslijepodnevnim satima na šetnici Karma, u blizini plaže Kolovare, bez ikakva razloga nasrnuli na dvojicu zadarskih policajaca koji su se tuda vozili biciklima.
Nakon što su ih teško izvrijeđali, prepriječili su im prolaz. Unatoč tome što su ih ovi upozorili da su policajci, Kereta je nasrnuo na jednog od njih, a u napadu su mu se pridružili i Jakov i Luka Kalmeta, nakon čega su ih srušili na tlo i tukli nogama i rukama po tijelu.