Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U prijelaznom razdoblju se poznaje nadolazeća sezona

02.06.2011. 22:00
U prijelaznom razdoblju se poznaje nadolazeća sezona


Imamo obavezu da se lagano ovim prijelaznim razdobljem već sada pripremamo za novu sezonu – kazao je Juran


Iza Borik-Puntamike je najuspješnija sezona u povijesti kluba, osvojeno je peto mjesto u Ligi za prvaka i svaki podsjetnik na te ne tako davne dane donosi smiješak na lica djelatnika ovog mlađeg zadarskog prvoligaša. No, stvarnost koju nosi sadašnjost zahtijeva puno muke, rada i odricanja kako bi se i u sljedećoj sezoni pokušalo opravdati sve dobro ostvareno u protekloj. U skladu s tim Puntamičani od ponedjeljka održavaju ritam treninga kojim su praktički započele pripreme za nadolazeću sezonu. Pomoćnik Nevena Plantaka, Ivan Juran ponudio je djelić slike te radne atmosfere u klubu koji i za narednu sezonu ima isti princip rada i očekivanja, kao i u ovo doba lani.
– Iza nas je odlična sezona koja je više nego zadovoljila sva očekivanja počevši od igrača, struke i uprave. No, ta priča je što se tiče nas završena i imamo obavezu da se lagano ovim prijelaznim razdobljem već sada pripremamo za novu sezonu. Stanka od pet mjeseci, koliko ima od kraja travnja do početka listopada, treba se kvalitetno popuniti programom rada koji svoju prvu fazu ima u ovom prijelaznom razdoblju koji će trajati negdje do polovice srpnja. Taj dio nije obavezan za sve igrače, no po prvim treninzima primjetna je želja svih da ih ne propuštaju i imaju volju da se dođe do još bolje spreme i ostane fit do početka pravih priprema.
O kakvom konceptu treninga se radi?
– Baziramo ove treninge u prijelaznom razdoblju, kako ga mi zovemo, prvenstveno na individualnom i tehničko-taktičkom usavršavanju. Svi igrači imaju mnoge nedostatke koji se mogu mukotrpnim radom ispravljati i upravo je to najveći lajtmotiv ovog dijela sezone koji ne donosi natjecanja ni pripremne utakmice. Osim igrača koji su participirali u prvoj momčadi kroz proteklu sezonu na treninzima imamo neke igrače koje želimo provjeriti, kao i sedmoricu naših juniora koji će dobiti priliku da se nametnu treneru za eventualno uključivanje u program priprema s prvom momčadi. Ovaj prijelazni dio nakon odrađene sezone nama je i lani donio najveću dobit što se najbolje vidjelo po pripremljenosti momčadi i njihovim rezultatima koji su premašili sva očekivanja. Stoga trener Neven Plantak već u ovom dijelu može predvidjeti tko od igrača ima volju i želju da napreduje i dokaže se kroz treninge. Za struku je to jedini ispravan način kojim se može doći do prave momčadi i individualnog učinka pojedinog igrača u natjecateljskom ritmu.
Mogu li se već sada dati neke naznake obrisa prve momčadi za sljedeću sezonu?
– Ne može se tako nešto predvidjeti. Prvo je prerano za ikakve prognoze tko bi mogao ostati od igrača koji su participirali u prvoj momčadi. Drugo, treninzi i pripreme će pokazati tko se nametnuo, tko je napredovao i na koga se uopće može računati. Tako da bi trebalo pričekati drugi dio srpnja u kojem će puno više detalja o rosteru za sljedeću sezonu biti moguće predvidjeti.


 NIKAD JAČA KONKURENCIJA




Sljedeća sezona u A-1 ligi donijet će Puntamičanima nikad jaču konkurenciju. Osim već starih poznatih suparnika poput Splita, Svjetlosti, Alkar, Kvarner, Dubrovnik i VROS Darda, u ligi će im društvo praviti Zadar i “friški prvoligaši” šibenski Jolly JBS te Prigorje financije iz Križevaca.
– Konkurencija stvarno nije mogla biti jača. Prvenstveno zbog Zadra koji će biti najteži mogući suparnik svima, jer im je sigurno u interesu što prije se vratiti u NLB ligu. Pored njih su tu tradicionalno jaki Split, Alkar, Svjetlost koji uz Kvarner, Dubrovnik i Dardu čine skupinu klubova koji imaju ogromno iskustvo igranja ove lige. Pored njih najteže utakmice će pretpostavljamo biti upravo protiv ovih novopečenih prvoligaša koji će imati kao i mi prije šest sezona ili VROS Darda prije dvije sezone veliki motiv popraćen s kvalitetnim rosterom i privatnim kapitalom koji se konstantno ubrizgava u te klubove.