Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Za srednju školu suvremenog plesa

Autor: Ante Rogić

02.06.2013. 22:00
Za srednju školu suvremenog plesa


Dan nakon godišnjeg koncerta Glazbene škole Blagoje Bersa održana je tradicionalna plesna večer koja je ove godine posvećena otvaranju srednje škole suvremenog plesa u Zadru, za što su stigle i čestitke Ministarstva i Županije.
U ime Zadarske županije nazočnima se obratio župan Stipe Zrilić čestitajući osnivanje škole. Branka Višić Karavida istaknula je kako su jako zadovoljni i ponosni s otvorenjem škole plesa.
Učenice prvog razreda srednje plesne škole uvele su publiku u program izvodeći plesne koreografije na tekst Petra Zoranića “Planine” i glazbu M. Meštrovića i klapskih pjesama.
Drugu točku, koreografiju Renate Vraneković, izvela je Marija Franješ iz Škole suvremenog plesa Ane Maletić, a treće su se na pozornicu popele polaznice prvog i četvrtog razreda Područnog odjela Preko s koreografijom Tanje Stipčević.
Šarene igre, četvrtu točku, izvele su učenice prvog i četvrtog razreda osnovne škole Odjela za suvremeni ples. Nakon njih valcer J. Brahmsa izveo je drugi razred Odjela za klasični balet, a kao šesta je nastupila Maja Petani u točki pod nazivom “Kuffer efekt”. Drugi i četvrti razred Odjela za klasični balet izveo je koreografiju Sanje Petrovski, a osmu točku pod nazivom “Merkati” izveo je prvi razred osnovne škole Odjela za suvremeni ples. Kao posljednji nastupio je treći razred osnovne škole Odjela za suvremeni ples s koreografijom Vlaste Marotti Hrašćanec.