Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na terasi Muzeja antičkog stakla započela obećavajuća vinska priča

02.06.2017. 22:00
Na terasi Muzeja antičkog stakla započela obećavajuća vinska priča


Od 19 sati posjetitelji su mogli uživati u vinima iz Kraljevskih vinograda, PZ Maslina i vino, Vinarije Škaulj, Vina Ilovčak, Vinarije Jokić, Vina Vrsaljko, Vinarije Degarra, Badela 1862, Vinarije Baraka, Vinarije Tošić, OPG Davor Livaić, OPG Sinovčić, Vina Voštinić – Klasnić, Vina Sokač i Vinarije Kopjar
Topla kasnoproljetna večer i lokacija prostora pred Muzejem antičkog stakla pokazali su se kao idealna kombinacija za stvaranje, odnosno pokretanje jedne sasvim nove vinske priče u našem gradu, a ona nosi naziv Wine and Music, odnosno vino i glazba. Muzej antičkog stakla u petak navečer okupio je proizvođače i ljubitelje vrhunskih vina i delicija zadarskog kraja. Sve to i nastup odličnog glazbenog Acoustic dua Mateja&Hrvoje pružili su Zadranima vinsku večer za pamćenje.
Od 19 sati posjetitelji su mogli uživati u vinima iz Kraljevskih vinograda, PZ Maslina i vino, Vinarije Škaulj, Vina Ilovčak, Vinarije Jokić, Vina Vrsaljko, Vinarije Degarra, Badela 1862, Vinarije Baraka, Vinarije Tošić, OPG Davor Livaić, OPG Sinovčić, Vina Voštinić – Klasnić, Vina Sokač i Vinarije Kopjar.
Vinari zadarskog kraja
Uz vrhunska vina okupljeni su mogli konzumirati slasne zalogaje Pršutane Puntica d.o.o., Paške sirana i Šinjorine smokve. Zadar je prvi grad nakon Zagreba u kojem se održao Wine & Music koji je organizirala tvrtka Eno expert u suradnji s Udrugom za ruralni razvoj Ravni kotari. Ovaj događaj poduprli su HGK – Županijska komora Zadar, LAG Laura, OPG Butić, Terra travel i Santa prirodna izvorska voda.
– Hvala Zadru i divnoj vinskoj publici što su doprinijeli uspješnosti ovog fantastičnog događaja. Bila je ovo divna večer, a spoj vina i glazbe još se jednom pokazao dobitnom kombinacijom za vrhunsku zabavu. Zahvaljujem našem partneru Udruzi za ruralni razvoj Ravni kotari na suradnji i realizaciji još jednog Wine&Musica. Na kraju mogu reći da ćemo se sigurno vratiti u Zadar, kazao je Miodrag Hruškar, direktor Eno experta.
Naglasak Wine & Musica bio je na vinarima zadarskog kraja, koji svojim kvalitetnim proizvodima svakodnevno obogaćuju zadarsku vinsku kartu i pokušavaju pronaći najbolji kanal prezentacije svojih vina lokalnom stanovništvu i ostalom području Hrvatske.
Stvaranje novih tržišta
Među posjetiteljima viđeni su i voditelji i zaposlenici popularnih zadarskih restorana, a bila je ovo izvrsna prilika ne samo za kušanje vina, već i za međusobno upoznavanje vinara, razmjenu iskustava i rađanje nekih novih ideja te začetke suradnje. Događaj su popratili i predstavnici gradske i županijske vlasti, privatni poduzetnici, glazbenici i pravi vinoljupci.
– Drago nam je da je Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari prepoznata kao adekvatan suradnik na ovom događanju. Naš rad i vizija razvoja Ravnih kotara naslanja se upravo na promociju kvalitetnih proizvođača, razmjenu iskustava, stvaranja novih tržišta. Posebno me veseli što su s nama bili proizvođači vina s područja Ravnih kotara, jer njihovi proizvodi moraju biti dostupni na području cijele Zadarske županije i šire. Ovdje su imali priliku ostvariti nove kontakte, povezati se međusobno, a sve u cilju da zajedničkim snagama što rapidnije radimo na revitalizaciji Ravnih kotara i cijelog ruralnog područja. Hvala Eno expertu na ukazanoj prilici i svakako se radujemo nastavku suradnje, kazala nam je Marta Pintur, dopredsjednica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari.
Koliko je ovakav događaj važan potvrdio nam je i Daniel Segarić, pročelnik Ureda za poljoprivredu Zadarske županije.
– Drago mi je Zadar odabran za ovaj događaj. Smatram da je posebno važno promovirati vinare našeg kraja jer se oni naslanjaju na agroturizam i ruralni razvoj. Podržavam da ovakvih događaja bude što više u budućnosti i pohvaljujem cjelokupnu organizaciju, izjavio je Segarić.
Posjetitelji su kroz plaćanje ulaza imali mogućnost razgledati Muzej antičkoga stakla, te ponijeti za trajnu uspomenu – čašu s logotipom Wine & Musica.