Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pogled na kvart s visine

02.06.2017. 22:00
Pogled na kvart s visine


Nakon službenog otvorenja u petak predvečer, drugi dan KvartArta prošao je u doista opuštenom raspoloženju. Kao i u mnogim drugim prilikama subotnje jutro namijenjeno je onim najmlađima. Budući da tada nema vrtića i škole bila je to prilika da se mališani opuste u veselom druženju. Na jednoj strani organiziran je šahovski turnir Kluba Casper, a za najmanji uzrast priređeno je kulinarsko jutro. LiBar je organizirao radionicu Mali kuhari za djecu predškolske dobi, od četiri i pet godina.
– Djeca će danas imati priliku sami raditi limunadu i narančadu. Dakle, sami će cijediti ovo voće, a zatim će stavljati mentu i vodu, odnosno led. Također, moći će umakati voće u čokoladu, badem i kokos, dekorirati, te na kraju, naravno, to jesti. Smatrali smo kako je to za njihovu dob prikladno, te da će oni to moći izvesti, kazala nam je Katica Iz LiBara. I pogodili su, mališani su se pokazali kao pravi majstori dekoriranja, jagode i banane su našle svoje mjesto na štapićima. Također, otkrili su i nove okuse, pa su shvatili kako jabuka savršeno pristaje uz čokoladu. No, radionica je imala i edukativni dio.
– Budući da se radi o doista malenoj djeci nismo mogli organizirati neko kuhanje s njima. No, zato smo ih podučili o važnosti higijene, kako je važno prati ruke, ili, recimo, prati voće, dakle neke zdrave navike, kazala nam je Katica dodavši kako su se odlučili na voće jer su oko nas velike vrućine pa je djeci doista dobro došla, primjerice, jedna limunadu.
Također, svi zainteresirani mogli su s dizalice JVP Zadar baciti malo drugačiji pogled na kvart.