Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vrančić nagovorio mladića na odustanak od skoka

Autor:

02.07.2009. 22:00
Vrančić nagovorio mladića na odustanak od skoka

Foto: Filip BRALA



Petar L., tridesetjednogodišnji Zadranin prijetio je da će skočiti sa zvonika  katedrale sv. Stošije u petak nešto poslije 20.30 sati. Panika se prošila među mnogim turistima i Zadranima, jer se zvonik nalazi u užem djelu grada  a ujedno je i jedno od najposjećenijih mjesta  u Zadru. Ispod dijela zvonika na kojemu je stajao Petar L. napravljen je prazan prostor kojim se nije prolazilo, dok su na drugom djelu mnogi pili kavu i sa zanimanjem promatrali što će se dogoditi.
Nakon dojave u sam centar grada stigli su vatrogasci sa upaljenim rotirkama, u blizini su bila i kola hitne pomoći kao i policija koja je nesretnika pokušavala odgovoriti od skoka u sigurnu smrt sa šezdesetak metara viskog zvonika. Na nagovore policajaca muškarac je prijetio skakanjem ukoliko mu se približe te je tražio razgovor sa gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem, koji je na mjesto događaja stigao oko 21.40, te je nakon kratkog razgovora nagovorio Petra L. da ne skače.
Neslužbeno doznajemo kako je Petar L. mladi Zadranin sa predjela Kampo Kaštelo i otac dvoje malodobne dijece prijetio skakanjem sa katedrale zbog toga što već više od tri mjeseca traži koncesiju za prodavanje palačinki u gradu, a već ima štand sa kokicama te je poznat osoblju obližnjeg kafića koji su i sami zbunjeno gledali u zvonik pitajući se hoće li Petar skočiti. Saznajemo i kako je moguće da se njegovi problemi uskoro riješe jer je već u ponedjeljak pozvan na sastanak u Gradskoj upravi. Ispod zvonika na silasku ga je sačekala i njegova supruga.