Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Čak tri premijere

Autor: Ante Rogić

02.07.2010. 22:00
Čak tri premijere


Predstavom “Robinzon”, redatelja Sunniya Sunninskog, odigranom u četvrtak u crkvi Sv. Dominika, Kazalište lutaka Zadar završilo je još jednu sezonu. Sezonu u kojoj smo imali priliku vidjeti nekoliko premijera kao i predstve koje se godinama igraju, poput Crvenkapice, Aladina, Čupija i Mupija…
U sezoni koja je iza nas imali smo priliku vidjeti nekoliko premijera, poput “Matovilke”, “Grincha”, “Vrtuljak tajni ili četiri godišnja doba”. Također, zadarski lutkari su imali i nekoliko gostovanja, posljednje u BiH, prije toga u Senju, na Rabu… A bili su i domaćini, kada je nedavno gostovala predstava “Izgubljeni poklon”, autorsko djelo akademskog glumca i lutkara Gorana Smoljanovića. Početkom godine odgledali smo još jedno “Sunce u Jazinama”.
Nastupali su lutkari prošlog vikenda i na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Sve u svemu još jedna bogata sezona. Nažalost, predstave smo i ove godine morali gledati u Jazinama, budući da nova zgrada Kazališta lutaka još nije dovršena. Kako trenutačno stavri stoje, te ako tako i ostanu, i iduće sezone bismo još uvijek mogli posjećivati dvoranu u Jazinama. Ništa novo.