Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pročelnik Odjela za francuske i iberoromanske studije doc. dr. sc. Tomislav Frleta

Autor: Ante Rogić

02.07.2010. 22:00
Pročelnik Odjela za francuske i iberoromanske studije doc. dr. sc. Tomislav Frleta

Foto: Vedran SITNICA



Stručna vijeća 11 odjela Sveučilišta u Zadru, na kojima su bili raspisani izbori, izabrala su nove/stare pročelnike. Na Odjelu za arheologiju izabran je prof. dr. sc. Brunislav Marijanović, na Odjelu za ekonomiju prof. dr. sc. Stipe Belak, na Odjelu za etnologiju i kulturnu antropologiju doc. dr. sc. Snježana Zorić Hofmann, a na Odjelu za francuske i iberoromanske studije doc. dr. sc. Tomislav Frleta, a na Odjelu za kroatistiku i slavistiku prof. dr. sc. Slavomir Sambunjak. Na novim odjeljenjima, odnosno onima koji ove godine započinju s prvim upisima studenata, na Odjelu za lingvistiku izabrana je doc. dr. sc. Marijana Kresić, a na Odjelu za poljodjelstvo i akvakulturu sredozemlja prof. dr. sc. Jozo Rogošić. Na Odjelu za povijest izabran je prof. dr. sc. Mithad Kozličić, na Odjelu za psihologiju doc. dr. sc. Izabela Sorić, na Odjelu za talijanski jezik i književnost doc. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić, a na Odjelu za knjižničarstvo prof. dr. sc. Tatjana Aparac-Jelušić. Nove pročelnike moraju još izabrati Odjel za klasičnu filologiju i Odjel za anglistiku.
Odluku o potvrdi izbora, odnosno uskrati potvrde donosi rektor i Senat Sveučilišta u Zadru. Ako rektor i Senat Sveučilišta u Zadru ne potvrde izbor, vršitelja dužnosti pročelnika imenovat će rektor na rok od jedne godine (od 1. listopada 2010. do 30. rujna 2011.).
Primopredaja dužnosti između dosadašnjih pročelnika, odnosno vršitelja dužnosti pročelnika i novih pročelnika obavit će se 1. listopada 2010. Do primopredaje dužnosti dosadašnji pročelnici, odnosno vršitelji dužnosti pročelnika nastavljaju s obnašanjem dužnosti pročelnika, odnosno vršitelja dužnosti pročelnika. S danom prestanka mandata pročelnika, odnosno vršitelja dužnosti pročelnika, prestaje mandat i njihovih zamjenika. Novi zamjenici pročelnika birat će se na prijedlog novih pročelnika, sukladno Statutu Sveučilišta u Zadru i Pravilniku odjela.
Dakle, još se čeka službena potvrda, međutim, izvjesno je kako će upravo ova imena biti novi čelni ljudi odjeljenja. Nekima je ovo drugi mandat, poput Aparac-Jelušić ii Balić-Nižić, dok drugi poput Tomislava Frlete ili Marijane Kresić prvi put stupaju na ovu dužnost. Drugi, pak, poput dr. sc. Mithada Kozličića ili dr. sc. Brunislava Marijanovića su prošlih godinu dana bili v.d., a prije toga dvije godine pročelnici, pa su stoga mogli ponovno biti birani.