Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar pobijedio ZTE 1:0

Autor: Šime Ćurko

02.07.2010. 22:00
Zadar pobijedio ZTE 1:0

Foto: Vedran SITNICA



Nakon što su u petak pobijedili Naftu 2:0 nogometaši Zadra u subotu su upisali drugu uzastopnu pobjedu na pripremnoj utakmici. Zadrani su u Mađarskoj pobijedili domaći ZTE, momčad koja ove sezone igra u kvalifikacijama za Europsku ligu. Odlučujući trenutak dogodio se u 15. minuti, kad je nakon kornera Glumac glavom pogodio za 1:0. Imali su Zadrani još dvije izgledne situacije u prvom poluvremenu, u 26. i 37. minuti Gospić se našao sam pred domaćim vatarem, ali je zadarskom napadaču nedostajalo preciznosti u završnom udarcu. U nastavku je Dalibor Zebić promijenio gotovo cijelu momčad koja je uspjela u drugoj utakmici unutar 24 sata sačuvati mrežu netaknutom. U posljednjim trenucima utakmice Terkeš je pogodio mrežu ZTE-a, no pomoćni sudac signalizirao je zaleđe.
– Bio je čisti gol. Iako je ovo prijateljska utakmica i rezultat je u drugom planu u drugom poluvremenu smo imali užasno suđenje. Da je suđenje bilo kao u prvom poluvremenu vjerujem da bismo i uvjerljivije pobijedili – kaže Josip Bajlo, sportski direktor. Bajlo je zadovoljan s onim što je Zadar pokazao protiv Nafte i ZTE-a.
– Imamo čvrstinu u obrani i ukupno gledajući odigrali smo dvije vrlo kvalitetne utakmice. Ušli smo u pozitivan niz i nadam se da ćemo ga održati do početka sezone – naglašava Bajlo.
Dalibor Zebić je u posljednje dvije utakmice momčad posložio u formaciji 3-5-2, s time da Skočibušić ima problema s ozljedom, pa mu Zebić traži alternativu na poziciji korektora. Zanimljivo je da su protiv Nafte i ZTE-a u napadu od prve minute igrali Santini i Gospić, a Terkeš je u oba navrata ulazio s klupe.
Sljedeću provjeru Zadrani imaju protiv još jednog prvoligaša, u utorak slijedi ogled s Kaposvarom. Iz zadaraske baze u Moravskim Toplicama još nema vijesti o mogućim pojačanjima, novost je tek da se momčadi pridružio Ivan Ćurjurić, koji je prethodnih nekoliko dana u Zadru bio na liječničkim pretragama.
Za Zadar su nastupili: Gluić, Con, Puljić, Glumac, Peraić, Šare, Banović, Begonja, Mršić, Gospić, Santini. Još su igrali: Šimurina, Gregov, Milin, Jerbić, F. Bilaver, J. Bilaver, Terkeš, Ćurjurić. Trener: Dalibor Zebić.