Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Bulić odveo Škabrnju u finale

Autor:

02.08.2008. 22:00
Bulić odveo Škabrnju u finale

Foto: Zvonko KUCELIN



Škabrnja je uspjela u teškoj i neizvjesnoj utakmici na krcatoj Mornarici doći do finala. Iskustvo Škabrnjana je ipak bilo jače od poletne i talentirane, ali ponekad i brzoplete mladosti kampovaca. Josip Bulić je u trenucima kad se utakmica lomila na stranu domaćina uzeo stvar u svoje ruke te je s pet trica u posljednjoj dionici susreta zavio u crno Kampo kaštelo. Naime, nakon prvog poluvremena s jako malim brojem koševa, u trećoj četvrtini dogodila se prava eksplozija domaćih igrača koji su iskontrirali u nekoliko navrata Škabrnjane te su poveli s velikih 10 razlike (40:30). Tada se činilo da je utakmica krenula u jednosmjernu ulicu, no Bulić se nije složio s time te je ušao u veliku seriju trica, priključio mu se raspoloženi Đerđa te su gosti podignutih ruku dočekali kraj utakmice. Valja istaknuti i odličan učinak Butića kod gostiju, 17 koševa, a kod domaćina ponovno odličnog Pešuta, 19 koševa, koji oduševljava kakvom lakoćom igra košarku. Momčad Kampo kaštela je bila u prilici ući u povijesni finale, već je bila pripremljena fešta nakon utakmice koja se nakon poraza malo “razvodnila”. Ipak, najmlađa momčad (uz Borik-Puntamiku), pokazala je puno ove sezone i mrvica iskustva dijelila ih je od finala. Škabrnja je ponovno pokazala koliko je jaka te je kao najtrofejniji klub ljetne lige u prilici četvrti put osvojiti pehar.
KAMPO KAŠTELO – ŠKABRNJA 68:69
(16:18, 16.10, 18:16, 18:25)
ZADAR – Igralište na Mornarici. Gledatelja 600. Suci: Vulić i Hordov. Delegat: Zoran Veselinović.
KAMPO KAŠTELO: Babić 10, Dellavia 3, Čakarun 14, Čupahin 8, Kostić, Rubeša 2, Tarčuki, Pešut 19, Marčinković 12, Šonja, Klanac, Milat. Trener: Ive Polombito.
ŠKABRNJA: Baričević 4, Livajić 1, B. Škara, B. Škara II. 4, Butić 17, J. Bulić 20, Đerđa 17, Jurjević 6. Trener: Blaženka Tadić.
Prva utakmice: Škabrnja – Kampo kaštelo 81:78


Riječ trenera
BLAŽENKA TADIĆ, ŠKABRNJA: Žao mi je zbog Kampo kaštela
– Momcima sam i prije utakmice rekla da su za mene pobjednici. Oni su mi uzvratili na terenu te im od srca čestitam, odigrali su kako smo se dogovorili. Žao mi je što odlični mladići iz Kampa kaštela također nisu mogli u finale. Pokušat ćemo sve kako bismo osvojili još jednu titulu.
JURE DVORNIK, KAMPO KAŠTELO: Škabrnja odlično odigrala
– U samoj završnici utakmice propustili smo otići u finale. Čestitam Škabrnji na ulasku u finale, odlično su odigrali ove dvije utakmice, a posebno bih zahvalio djelitelju pravde Vuliću na lošem suđenju u obje utakmice.