Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Puntamiške sportske igre za smijeh do suza

Autor: Krešimir Bukvić

02.08.2008. 22:00
Puntamiške sportske igre za smijeh do suza

Foto: Zvonko KUCELIN



Puntamiške žene (store, mlode ili književno rečeno stare i mlade) demonstrirale su svoju umješnost u prenošenju kablića na glavi, pranju robe u maštelu kao i mljevenju kukuruza u žrvnju, nasmijavši sve prisutne, čime se ideja ovakvog načina proslave dana mjesne zajednice pokazala vrlo dobra
Društvo prijatelja Puntamike i Mjesni odbor Puntamika pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zadra u subotu su sportskim igrama i klapskom pjesmom uz mnogo smijeha i zabave prigodno proslavili Dan Puntamike – 2. kolovoza. Proslava je počela već u jutarnjim satima, misom u župnoj crkvi za sve pokojne Puntamičane, a nastavljena polaganjem vijenaca za poginule puntamiške branitelje. Večernji dio programa uključivao je sportske igre, brojna sportska nadmetanja kroz priznate sportske discipline te nekolicinu novih, osmišljenih prije svega za dobar “štimung”.
Puntamiške žene (store, mlode ili književno rečeno stare i mlade) demonstrirale su svoju umješnost u prenošenju kablića na glavi, pranju robe u maštelu kao i mljevenju kukuruza u žrvnju, nasmijavši sve prisutne, čime se ideja ovakvog načina proslave dana mjesne zajednice pokazala vrlo dobra. No, to ni izdaleka nije bilo sve, nisu ništa manje lošiji bili ni muškarci. Potezao se tu i konop, veslalo u malim kaićima, potezali kaići, slagale kašete…, sve aktivnosti poznate “našim storima”, vještine nekad itekako potrebne za svakodnevno preživljavanje, a danas samo dobar povod za zabavu, podsjetnik na neka već pomalo zaboravljena vremena. Uz nezaobilaznu “spizu”, dalmatinsku pjesmu, Puntamičani su svoje snage odmjerili i u boćanju, košarci, odbojci, nogometu i vaterpolu, zaokruživši vrlo uspješno još mjesnu obljetnicu.