Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tea Viduka pobjednica Maraška festa

Autor: Velimir Brkić

02.08.2008. 22:00
Tea Viduka pobjednica  Maraška festa

Foto: Velimir BRKIĆ



Tea Viduka iz Zadra s pjesmom “Nije briga me” pobjednica je festivala mladih interpretatora hitova “Maraška fest 2008.”. Drugo mjesto osvojile su sestre Jessica i Charlote iz Zadra koje su otpjevale pjesmu “Nostalgija”, dok je treće mjesto otišlo u Polaču Mati Vidiću
Tea Viduka iz Zadra s pjesmom “Nije briga me” odlukom stručnog žirija pobjednica je festivala mladih interpretatora hitova “Maraška fest 2008.” koji se prošlog petka pred oko 1.500 gledatelja održao na Trgu dr. Franje Tuđmana u Škabrnji. Drugo mjesto osvojile su sestre Jessica i Charlote iz Zadra koje su otpjevale pjesmu “Nostalgija”, dok je treće mjesto otišlo u Polaču talentiranom Mati Vidiću koji se publici predstavio s pjesmom “Ružica si bila”.
Stručni žiri u sastavu Borivoje Sindičić, Lada Kinda, Darko Kalođera, Vlasta Marotti-Hrašćanec i Stjepan Brnas dodijelio je i nagradu za najbolju interpretaciju i to Ivi Ivković iz Prkosa, koja je otpjevala pjesmu “Tvoja prva djevojka”. Najbolji scenski nastup imala je Josipa Bašić iz Škabrnje, zablistavši na pozornici s pjesmom “Kao prah”. Na festivalu se natjecalo 20 mladih interpretatora iz Zadra, Benkovca, Šibenika, Bibinja, Sukošana, Polače, Prkosa i Škabrnje. Pjevači su pjevali uživo na matricu i to samo pjesme hrvatskih izvođača.
U zabavnom programu nastupili su pobjednica Jadera festa Anđela Zurak, Marina Matošić i Dinea Petković te mlade nade Latica festa Veronika Bubnjar i Sara i Andrea Bašić. Za plesnu koreografiju bila je zadužena Vlasta Marotti-Hrašćanec, a za modnu reviju Tonka Gospić i Andrea Bilosnić. Voditelji su bili Anđela Marić i Igor Jelenić Toto.
Pod pokroviteljstvom Općine Škabrnje ovaj festival koji promovira Škabrnju kao regiju maraške, a Grad Zadar kao grad Maraschina osmislio je, producirao i organizirao škabrnjski glazbeni zanesenjak i učitelj Nediljko Glavić.


Sudionici festivala
Lucija Šestan, Marko Vanjak, Jelena Bašić, Ivan Gospić, Doris Erceg, Ivo Maretić, Lucija Ražov, Marina Lebo, Josipa Bašić, Tea Viduka, Sara Rudić, Mate Vidić, Matea Bugarija, Mihovil Bubnjar, Dijana Maretić, Andrija Maltar, Tina Vidić, Danat Mandić, Iva Ivković, Jessica i Charlotte.