Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Povratak u zeleno jato

Autor:

02.08.2009. 22:00
Povratak u zeleno jato


Povratak u Borik-Puntamiku je za mene odlična stvar jer sam se vratio u svoj grad, u momčad koja mi je kao obitelj i sretan sam zbog toga – kaže Dražović
Uz Ivu Ivanova u Borik-Puntamiku se vratio još jedan “odmetnuti sin” koji je nakon tri sezone provedene u zelenom dresu pokušao sreću naći u nekoj drugoj sredini. Avantura u Zaboku bila je za Tomislava Dražovića drukčija od očekivanog jer za razliku od Ivanova nije dobio pravu priliku, a tomu su pridonijele i određene nesuglasice s trenerom koji mu je na polovici sezone odlučio iskazati nepovjerenje.
– Bio sam pola sezone u sastavu Zaboka i dobivao određenu minutažu, no nastali su problemi u prosincu prošle godine kad sam se ozlijedio, a trener mi nije vjerovao. Pokazao sam mu slike na kojima se dobro vidjela ozljeda ligamenata, ali moje je vrijeme u Zaboku tada ipak isteklo – prokomentirao je Dražović neslavnu zabočku epopeju koja mu je na kraju ipak nešto dobrog donijela.
– Ostatak sezone proveo sam u A-2 ligašu Pet bunara, ali sam bio vrijedan i iskoristio višak vremena da riješim gomilu ispita na studiju Kulture i turizma ovdje u Zadru. Tako sam uspio kompenzirati prazan hod što se tiče košarke – kaže Dražović koji se od ove sezone misli više orijentirati na košarkaške probleme.
– Povratak u Borik-Puntamiku je za mene odlična stvar, jer sam se vratio u svoj grad, u momčad koja mi je kao obitelj i sretan sam zbog toga. Trebat će zasukati rukave i dobro odraditi pripreme i vjerujem da će sezona biti uspješna.
Kako vam se čini ovogodišnji roster Puntamičana?
– Ostala su petorica igrača koji su iskusni i vrlo mladi. Vratio se Ivanov koji je uvijek bio jedan od najkorisnijih igrača u momčadi, i uz nekoliko igrača koji bi trebali doći iz Zadra bit ćemo vrlo opasni – proanalizirao je Dražović sastav Puntamičana za ovu sezonu i napomenuo kako će mu ipak nedostajati Dundov i Žorž koji su bili nositelji zelenih posljednjih pet sezona.
– Miro i Marko su bili ti koji su održavali odličan momčadski duh i bit će drukčije bez njih na terenu ili klupi, ali ova momčad će sada biti puno mlađa i morat ćemo koristiti tu činjenicu. Pri tom najviše mislim na agresivnost koja će nam sigurno biti najveći adut, a trener Plantak je trener koji voli takav stil igre – kaže Dražović koji je spreman za izazove priprema koje su tek započele.
– Pripreme su počele i zasad se tek zalijećemo, ali već vidim da trener Plantak ima viziju i da zna što radi. Imamo vrlo potentnu momčad i bit će pravi užitak kad krene prvenstvo. Sigurno ćemo se sklopiti kako treba i biti ponovno hit u A-1 ligi – kaže za kraj Tomislav Dražović.