Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Valjda je trener osjetio da će biti moj dan

02.08.2010. 22:00
Valjda je trener osjetio da će biti moj dan


Trener je procijenio da bi mogao biti moj dan te me je stavio među vratnice, a sigurno mu je u toj odluci pomogla činjenica da je Tomo (Gluić op.a) dobio neugodan udarac u čeljust u Varaždinu – kaže će Ježina


Prvenstvena premijera na Stanovima položena je s odličnim za nogometaše Zadra koji su uspjeli doći do tri boda protiv Karlovca. Ta pobjeda posebno je bitna za stjecanje potrebnog samopouzdanja koje će barem do gostovanja u Koprivnici sljedeće subote biti na visokoj razini. No, pored dobre prezentacije Zebićevih igrača kontra Karlovčana i postignuta dva zgoditka sve je moglo ispasti drugačije i ružnije da se nije ukazao Antonio Ježina. Njegove dvije bravurozne obrane u 75. minuti definitivno su zapečatile prvi ovosezonski trobod, a reprezentativni vratar Zadra nije trebao ni stati među vratnice u toj utakmici. Ipak što na račun ozljede dotada prvog vratara Tomislava Gluića što zbog procjene trenera Zebića on je ipak bio u početnih 11 što se na kraju pokazalo punim pogotkom.
Nes(a)vjesno povlačnje
– Nisam branio na službenoj utakmici još od travnja prošle sezone kad sam zadnji put nastupio u utakmici protiv Istre na Stanovima. Od tada sam bio ozlijeđen i propustio sam veći dio priprema što me stavilo u drugi plan naspram Gluića. Trudio sam se posljednja dva tjedna, marljivo trenirao i čekao svoju priliku. Eto, trener je procijenio da bi mogao biti moj dan te me je stavio među vratnice, a sigurno mu je u toj odluci pomogla činjenica da je Tomo (Gluić op.a) dobio neugodan udarac u čeljust u Varaždinu – kaže Ježina koji je uzvratio treneru i suigračima odličnim obranama tijekom susreta s Karlovčanima.
– Bilo je čupavo u tom drugom poluvremenu. Imali su Karlovčani pogođenu vratnicu iz slobodnog udarca, a mi smo se baš u tom drugom dijelu nesvjesno povukli nakon ranog vodstva. Čekali smo kontranapad, a umalo smo primili gol iz tog naleta Karlovčana u 75. minuti. Prvi udarac je bio najteže za obraniti, jer se Karlovčanin našao na drugoj vratnici i imao je vremena za pogledati gdje je najlakše doći do mreže, ali nisam ni trenutka čekao nego sam krenuo skratiti kut, tj. ući mu u udarac te se to pokazalo dobrim rješenjem. Odbila se lopta od mene do drugog njihovog igrača kojeg sam odlučio pričekati gdje će pucati i kad sam to uspio obraniti znao sam da ćemo izvući tri boda.
Napadački i u Koprivnici
Za razliku od lani kad ste otvorili porazom na Stanovima (Cibalia 0:3), ova je počela barem na domaćem terenu upravo onako kako ste i priželjkivali.
– Priželjkivali smo mi i bodove u Varaždinu, no nije išlo. Nije bilo lako odigrati ovu utakmicu s Karlovcem, jer nismo imali pravo na kiks, a zadovoljavala nas je samo pobjeda. Mlada smo momčad i nije bilo lako prognozirati tri boda u našu korist. Međutim, pokazali smo karakter i znanje te oplodili ga s tri boda.
Igra protiv Karlovca daje Zadranima samopouzdanje pred odlazak u Koprivnicu na dvoboj trećeg kola u subotu 7. kolovoza (20 sati). Slaven Belupo u sezonu je krenuo s dvije glatke pobjede.
– Idemo u goste Slaven Belupu koji je otvorio prvenstvo s dvije pobjede te će sigurno nastojati podignuti bodovni saldo i na nama. No, napadačkom igrom možemo stvoriti velike probleme svakoj momčadi u ligi, a ako budemo igrali bunker onda ne možemo očekivati neke dobre stvari.


 PRAVOVREMENI MRŠIĆ




Konačno su proradili napadači što može biti dobar znak pred sljedeće izazove.
– Nismo stvorili previše prilika protiv Karlovca, a napadači su utrpali dva gola što je znak da se problem neefikasnosti počeo rješavati. Odlična je stvar što smo u napadu bili dosta aktivni, a tome je dosta pridonijela taktička varijanta trenera da igra s praktički tri špice. Gospić i Santini u suradnji s Terkešom su pravili velike probleme karlovačkoj obrani, a dobar posao je odradio i vezni red. Posebno tu mislim na Mršića koji je odlično razigravao te se uvijek nalazio na pravom mjestu.