Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ludi preokret Brodarice za finale

02.08.2011. 22:00
Ludi preokret Brodarice za finale


Kakva luda utakmica večeras na igralištu Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje. Košarkaši Brodarice prvi su finalisti Ljetne lige, nakon što su pred svojim navijačima uspjeli nadoknaditi zaostatak od 8 poena, koliko je Kalelarga slavila u prvoj utakmici. I to nakon produžetka. Roko Čiklić autor je trice iz kuta za 79:71, kojom su bijelo-plavi u posljednjim sekundama susreta dostigli željenu razliku.
Slavlje u gledalištu već je počelo, no trebalo je sačekati još malo. Gosti su se držali u igri još samo minutu, do Bulićeve trice za 81:75, ali tada su pukli. Čiklić je vratio na +8, Dvorniku je dosuđena namjerna pa nešto kasnije i tehnička pogreška i to je bilo to. Na drugoj strani poentirao je Grašić, Pantalon je bio nepogrešiv s linije slobodnih bacanja i Brodarica je otišla na +15. Kalelarga je susret završila s tri igrača na terenu, a konačnih 94:78 postavio je Čiklić zakucavanjem za ludo slavlje igrača i navijača.
Što se događalo u regularnom dijelu utakmice? Sve i svašta. Od dvostrukih +8 Brodarice krajem prve i početkom druge četvrtine, do preokreta Kalelarge, koja je na krilima raspucane braće Bulić na veliki odmor otišla sa +5. Činilo se da je sve riješeno u korist gostiju kada su Bulići tricom i dvicom odveli svoje na +7 (60:67), šest minuta prije kraja, ali prerano su se opustili. Brodarica je napravila seriju 12-0 i usljedilo je potpuno ludilo u posljednjih nekoliko minuta, zaključno sa već spomenutom Čiklićevom tricom za produžetak.
– Kao da smo se pretplatili na ovakve infarkt završnice. Prije svega želim zahvaliti našim vjernim navijačima, koji su nas sjajno bodrili i mi smo cijelo vrijeme vjerovali da možemo nadoknaditi zaostatak. To smo i napravili. Kako? Rekli smo: „Idemo se skupiti i čiste glave odigrati produžetak.” U finalu očekujem Bokanjac, ali kada smo dobili Kalelargu, ne bojimo nikoga – još uvijek pod dojmom rekao je junak Čiklić.
S druge strane, Tomislav Dražović ljutito je komentirao.
– Nepravedno smo izgubili. Pogodili su nam igrača bocom u glavu dok je izvodio slobodna bacanja (dvadesetak sekundi prije kraja Barić je promašio oba bacanja, pri rezultatu 76:70, nakon što ga je netko iz gledališta pogodio plastičnom bocom, op.a.), a Čiklić je tricu za produžetak dao 10 centimetara iz auta. To su potvrdili i njihovi navijači i to je sve što imam reći – kazao je igrač Kalelarge.
Drugog finalista doznat ćemo sutra, kada od 20 sati u Dobropoljani uzvratnu utakmicu igraju Bokolje i Bokanjac. Bokanjani na otok putuju sa 10 poena prednosti iz prvog dvoboja.
BRODARICA 94


KALELARGA 78
(24:18, 10:21, 24:23, 21:9, 15:7)
ZADAR – Igralište OŠ Šimuna Kožičića Benje. Gledatelja: 400. Suci: Vulić, Čanković i Anzulović.
BRODARICA: Čiklić 29, Blaslov 4, Kabić, Beram, Fain 6, Mujkanović 20, Pribanović, Pantalon 13, Lovrić 7, Grašić 15, Gunjević.
KALELARGA: Dvornik 1, T. Dražović 16, Giergia, Barić 2, J. Bulić 21, I. Bulić 18, J. Dražović 7, Milat 7, Baričević 6.