Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Snimatelj Lokas teško ozlijeđen, policija traga za napadačem

02.08.2011. 22:00
Snimatelj Lokas teško ozlijeđen, policija traga za napadačem


Pacijent je zbog glavobolje i mučnine ponovno zatražio pomoć sutradan. Pregledan je i potom zadržan na odjelu neuro-kirurgije na promatranju. Njegovo je stanje za sada stabilno i nije životno ugrožen – dr. Neven Birkić
Zadranin Marko Lokas, 28-godišnji snimatelj RTL televizije i autor dokumentarca “Čuvari dubina”, teško je ozlijeđen u ponedjeljak u noćnim satima kada ga je još uvijek nepoznati napadač udarcem šakom u glavu oborio na pod.
Marko se sa suprugom i dvjema prijateljicama vraćao s koncerta grupe UB40 održanog te večeri na Poljani Pape Ivana Pavla ll. Kad su došli u Ulicu Ruđera Boškovića, nedaleko kafića Arkada, njima je s leđa prišla grupica nepoznatih muškaraca, najvjerojatnije navijača koji su se nakon utakmice Zadar-Hajduk, sa Stanova spustili na Poluotok.
Jedan od njih Markovoj je supruzi vulgarno dobacivao na što se on okrenuo prema njemu, a u tom trenutku drugi ga je muškarac odario šakom u glavu. Od siline udarca srušio se na pod, a pri padu udario je glavom o asfaltnu podlogu. Par sati kasnije obratio se liječnicima koji su mu utvrdili ozljedu čeljusti i sljepoočnice, nakon čega je poslan je kući.
– Pacijent je zbog glavobolje i mučnine ponovno zatražio pomoć sutradan. Pregledan je i potom zadržan na odjelu neuro-kirurgije na promatranju. Njegovo je stanje za sada stabilno i nije životno ugrožen – rekao je dr. Neven Birkić, zamjenik ravnatelja zadarske Bolnice, a neslužbeno doznajemo kako mu je naknado utvrđen potres mozga.
– Kriminalističko istraživanje je u tijeku – rekli su iz zadarske policije koja intezivno radi na ovom slučaju, a čeka ih težak posao jer se sumnja da napadač nije sa zadarskog područja već da se u ponedjeljak oko dva sata u noći u zadarskoj Varoši našao samo kao prolaznik nakon utakmice Zadra i Hajduka.