Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

44. Memorijal kenje Vijole i 9. Svićarenje

Autor: Velimir Brkić

02.08.2013. 22:00
44. Memorijal kenje Vijole i 9. Svićarenje

Foto: Velimir BRKIĆ



U organizaciji Turističke zajednice i Općine Sukošan u nedjelju navečer s početkom u 21 sati održat će se tradicionalna 44. noćna trka tovara – Memorijal kenje Vijole. Utrke tovara se održavaju na spomen kenje Viole, maskote sukošanske družine Sinji galeb, koja je još 1966. godine pokrenula ovu ljetnu manifestaciju.
Uz atraktivnu utrku tovara održat će se i deveta po redu spektakularna Noć svićarenja, lov ribe ostima pod sviću u Miškovu jazu na Ruševcu kod košarkaškog igrališta.
Kupnja ulaznice po simboličnoj cijeni ujedno će biti i kupon bogate lutrije. Sve to bit će nadopunjeno bogatom ponudom domaćih delicija, srdela, girica, dagnji, ćufrita, čičvarde, kroštula, fritula, mendulata, bubica, lučijaka i pravog domaćeg vina.
Za sva događanja u nedjelju navečer brine se već poznata, uigrana ekipa iz Sukošana za koju tvrde da bi na mogućem hrvatskom natječaju za najbolje “meštre od zabave” zasigurno bili konkurenti za jedno od prva tri mjesta. U Sukošanu će se zabavljati, ludovati jesti i piti do ranih jutarnjih sati.