Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Baština i suština Dikla na izložbi “Stare kuće”

Autor: Ante Rogić

02.08.2013. 22:00
Baština i suština Dikla na izložbi “Stare kuće”


Proslava će biti u centru Dikla, u jednoj od starih dikljanskih kuća u kojoj nitko ne živi, a vlasnici su je rado ustupili za ovu prigodu. Iz udruge pozivaju sve na veliku proslavu, prigodan domjenak i druženje


Udruga za promicanje i očuvanje tradicije i običaja Dikla “Kveštura” priprema veliku feštu u povodu deset godina djelovanja udruge. U nedjelju 4. kolovoza s početkom u 20 sati otvorit će se izložba pod nazivom “Stare kuće”. No važno je naglasiti da nije riječ o klasičnoj izložbi, u smislu postavljanja slika ili fotografija, već je riječ o nečem sasvim drugom.
– Ovom izložbom želimo sve podsjetiti i prisjetiti se na nedavnu povijest Dikla. Prikazat ćemo kako je nekad izgledala kamara, stara soba. Htjeli bismo našim iseljenicima i svim gostima predstaviti kako je to nekad izgledalo, kazala nam je Mirjana Maraš, iz udruge Kveštura. Kaže kako su ovom prilikom pozvali sve koji imaju neke veze s udrugom, od predstavnika Grada i Županije do svih onih koji na bilo koji način pomažu rad udruge.
– Željeli bismo zahvaliti svima koji nas pomažu svih ovih godina te ćemo tom prigodom podijeliti zahvalnice. Udruga će se predstaviti u narodnim nošnjama, a želimo prezentirati naš rad, podsjetiti na našu bogatu baštinu, kazala je Maraš. Ističe kako se članovi udruge rado odazivaju na sve pozive, te će i sljedeći tjedan sudjelovati na karnevalu u Pakoštanama. Redovito sudjeluju na dikljanskoj fešti, a djelatni su na svim poljima. Ono što ih najviše muči, kao i veliki broj udruga, je nedostatak prostora.