Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ivan Santini junak Kortrijka

Autor: Roman Morović

02.08.2013. 22:00
Ivan Santini junak Kortrijka


Već u prvoj službenoj utakmici za novi klub Ivan Santini prometnuo se u čovjeka odluke. U prvom kolu prvenstva Belgije njegov je Kortrijk ugostio Leuven, a do 84. minute mreže su mirovale. No tada se ukazao zadarski napadač, koji je u igru ušao nepunih 20 minuta ranije. Brecht Capon je dao dobru okomitu loptu na desnu stranu šesnaesterca, Thomas Matton je gotovo s aut linije vratio na vrh peterca, gdje je pravovremeno utrčao Santini i snažnim udarcem desnom nogom matirao protivničkog vratara. Cijela momčad poletjela mu je u zagrljaj, a gotovo šest tisuća ljudi na Guldensporen stadionu poludjelo je od veselja. Završilo je 1:0.
 – Svaki gol je važan, prvenstveno za našu momčad, jer nam je donio pobjedu, a onda i pojedinačno za igrača, jer donosi samopouzdanje. Zahvaljujem momčadi, koja se odlično borila i Bogu, jer je ovo njegov gol – kazao je kasnije Santini, koji je već postao jedan od miljenika navijača.
– Nevjerojatni su. Već imaju jednu pjesmu za mene. Bio sam ozlijeđen dva i pol tjedna i trebalo mi je neko vrijeme da vratim snagu, ali zadovoljan sam.
Kortrijk je tako sada u skupini od šest momčadi, koje su u prvom kolu upisale pobjede. U drugom kolu (večeras, 20 sati) gostuje kod velikog rivala Waregema. Ti su gradovi udaljeni manje od 20 kilometara.