Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Igrajte ili ajte u polje

Autor: Šime Ćurko

02.09.2008. 22:00
Igrajte ili ajte u polje

Foto: www.zadarsport.com



Lutka na štapu po uzoru na strašila koje poljoprivrednici koriste kao zaštitu od različitih nametnika, na mjestu glave lopta, uokolo razasuto voće i povrće, a na mreži pomoćnog gola transaparent “Igrajte ili ajte u polje”.
Ta se slika mogla zateći malo iza ponoći u noći s 2. na 3. rujna. Autor ovog uratka, ili više njih, na igralište je ušao kroz vrata na sjevernoj tribini, ostavio poruku i otišao. Službeno, to je bila provala na stadion, pa je pozvana i policija, a od klupskih dužnosnika prvi su se na travnjaku pojavili dva direktora Jakov Pinčić, koji je zadužen za održavanje igrališta na Stanovima, Višnjiku i Bagatu, te Novica Erlić, koji je proteklih mjeseci, pa i godina, podosta vremana utrošio na početak adapatacije stadiona. Materijalna šteta je minimalna, ali ono što se dogodilo ući je u “spomenar” različitih reakcija navijača, ili kako ih se već nazvalo, na rezultate jedne momčadi.
– Svakom navijaču Zadra dajemo za pravo da bude nezadovoljan igrom naše momčadi. Nitko ne može reći da je jedan bod u šest kola uspjeh. Ono što ne mogu razumjeti jest način na koji se to nezadovoljstvo izražava. Za takvo što postoje primjereniji načini. Ako je riječ o nekoj orgniziranoj grupi neka dođu na utakmice i transparentima ili nekim drugim načinom izražavanja kažu što misle o igri Zadra. Isto tako, svatko može doći u klub, ako želi može pozvati i novinare, ali ovako nešto nije u redu – kaže Erlić.
Na pitanje sumnjaju li u klubu na nekoga tko bi mogao “preuzeti odgovornost” za ovaj postupak Erlić kaže:
– Nema nikakavih naznaka tko bi mogao stajati iza ovoga.
Dalibor Zebić, trener, jutros je momčad poveo na Višnjik. Ne zbog “poljoprivrednog slučaja” već jer je tako i prvotno bilo planirano.
– I mi smo nezadovoljni s onom što smo do sada odigrali. Ako je onaj tko je to učinio mislio na to, onda se s njim slažemo. Ali, ovo s voćem i povrćem i strašilom baš i nije bilo potrebno. Za mene je to dalmatinski folklor koji se zna dogoditi kad nekoj momčadi ne ide, kao što je to trenutačno slučaj sa Zadrom. Trudimo se koliko možemo da bismo izašli iz ove situacije – istaknuo je Zebić.
Travnjak je očišćen, Tomislav Rogić i Andrija Vuković odrađivali su svoj trening, a ostatak društva trčao je Višnjikom. Za sada nitko nije otišao – u polje.