Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pao preko lanca kojim su stanari ogradili dvorište

Autor: Valentina Mlađen

02.09.2009. 22:00
Pao preko lanca kojim su stanari ogradili dvorište

Foto: Filip BRALA



Revoltirani stanari u Ulici Petra Svačića odlučili su se sami zauzeti za svoja prava. Nakon što je grad prodao investitoru “Jadran investu” parkiralište kojim se stanari koriste već 45 godina bez konzultacija sa gradom oni su odlučili zagraditi prilaz zgradi i zaštititi ono malo parkirnih mjesta koja su im ostala.
Kako bi spriječili druge građane da parkiraju u dvorištu zgrade na ulazu je postavljen lanac koji je označen samo najlonskim vrećicama. Problem nastaje zbog neadekvatnog obilježavanja spornog lanca kraj kojeg ne postoji nikakav znak upozorenja pa on postaje opasan za one koji ne dolaze svakodnevno do zgrade. Takav je bio slučaj i sa nesretnim J.M., 67 godišnjakom koji je krenuo na pregled kod dermatovenerologa Mile Gverića, koji ima ordinaciju u zgradi, ali kako nije vidio lanac pao je preko njega na asfalt i zadobio teške tjelesne ozljede.
– U potpunosti razumijem stanare koji imaju pravo zatvoriti parkiralište zgrade samo za sebe i nemam ništa protiv postavljenog lanca, ali način na koji je postavljen je neadekvatan i opasan. Nažalost plastične vrećice nisu dovoljne da označe opasnost i trebalo je postaviti znak upozorenja ili rampu koja bi bila puno vidljivija, prokomentirao nam je događaj doktor Gverić kod kojega je unesrećeni krenuo prije nego je došlo do pada.
Kako su o cijelom događaju obaviješteni i komunalni redari pokušali smo u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti saznati što će se dogoditi sa spornim lancem. Ivana Perić iz Grada Zadra obavijestila nas je kako nažalost to zemljište na kojem je lanac postavljen nije u vlasništvu grada Zadra nego u vlasništvu MORH-a te oni nemaju nadležnosti djelovati. Izvješće o ovom događaju proslijeđeno je i nadležnom državnom odvjetništvu.