Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Povratak publike i trening za Lokomotivu

02.09.2010. 22:00
Povratak publike i trening za Lokomotivu


Ne možemo govoriti baš o dalmatinskom derbiju, ali trebalo bi to biti ugodno poslijepodne na Stanovima


 Iako je trening utakmica u situaciji kada su dva slobodna tjedna između ligaških kola uobičajena stvar, Dalibor Zebić prvotno nije planirao tako jaki test. Ipak, s Poljuda je stigla ponuda o međusobnom dvoboju Hajduka i Zadra, a na Stanovima se Hajduk – ne odbija. Posebno ne kada se zna da bi dolazak Splićana mogao vratiti publiku na tribine stadiona u Ulici Hrvoja Ćustića. Zadar se ne može pohvaliti bučnom podrškom u prva tri ovosezonska domaća dvoboja. Protiv Karlovca posjet je bilo solidan, ali protiv Cibalije i Zagreba na tribinama – propuh. Stoga trenutačna forma Hajduka, koji igra kao u transu, ali i solidni Zadar, trebali bi biti prava pozivnica za današnji (17.30 sati) dvoboj dalmatinskih prvoligaša. Ne možemo govoriti baš o dalmatinskom derbiju jer utakmica nema rezultatski značaj, ali da bi to trebalo biti ugodno poslijepodne na Stanovima, to svakako.
Zebić, logično, više o Hajduku razmišlja o Lokomotivi kod koje njegova momčad u 7. kolu gostuje u petak 10. rujna.
– Protiv Hajduka igrat ćemo samo s jednim napadačem. Terkeš je i dalje izvan momčadi zbog ozljede, a Santini je s mladom reprezentacijom, pa će Gospić biti sam u napadu. Iza njega bit će Mršić i Banović, od kojih očekujemo i napadački angažman. Vraća se Puljić koji je odradio tri žuta kartona i bit će i za njega mjesta u prvoj momčadi – podvukao je Zebić. Ulazak Puljića u prvih 11, u odnosu na momčad koja je u prošlom kolu pobijedila Zagreb, znači da će netko iz terceta Jerbić – Glumac – Con preseliti na klupu. Ostalo uobičajeno, Pezo i Begonja kao defanzivni veznjaci, a na bokovima Šare i Bilaver, strijelci protiv “pjesnika”. Nije baš uobičajeno da se za trening utakmicu naplaćuju ulaznice, ali s Hajdukom je druga priča pa će za ulaz na stadion trebati izdvojiti 20 kuna.
U nedjelju Zadru slijedi gostovanje u Ličkom Osiku kod niželigaša Croatije. Većina igrača iz prvih 11 bit će pošteđena nastupa u Lici, a u prvi plan bi trebali uskočiti oni juniori koji do sada nisu imali mnogo prilike.