Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Talijanski umjetnici u Arsenalu

02.09.2011. 22:00
Talijanski umjetnici u Arsenalu


U zadarskom Arsenalu do 15. rujna bit će postavljena izložba umjetničkih slika i fotografija otvorena u četvrtak u večernjim satima. Umjetničke slike izlažu članovi grupe “Rovereschi”: Nicola Diotalevi, Angela Tonni Perucci, Daniel Patti, Alessandro Tonti, te Jean Francois Dominis, dok fotografije izlažu članovi grupe “Show again photography”: Sergio Serrangeli, Massimiliano Magrini, Simone Franchescangeli, te Mauro Pennachietti. Posebni gosti izložbe su Rita Vitali Rosati i Giovanni Schiaroli iz Italije, Jean Francois Dominis iz Francuske te Zoran Džapo iz Zadra. Gostujući umjetnici u Zadar dolaze iz grada Senigallie smještenog među brežuljcima regije Maerche. Senigallia je u Italiji  i Europi poznata upravo kao grad fotografije, status kakvog ima i Zadar u Hrvatskoj. Kako se radi o izložbi međunarodnog karaktera otvorenju je nazočio i dogradonačelnik grada Zadra Dražen Grgurović koji je pozdravio okupljene umjetnike i goste.
– Vjerujem da će umjetnici iz Zadra moći odgovoriti na ovaj izazov i da ćemo tijekom godina koje su ispred nas razviti lijepo prijateljstvo, kazao je Grgurović istaknuvši kako je Zadru velika čast ugostiti umjetnike iz grada poznatog po svojoj umjetnosti.
Svoje zadovoljstvo gostovanjem u Zadru nisu krili ni talijanski umjetnici istaknuvši kako su oduševljeni ljepotom grada i prostora zbog čega su i izabrali Arsenal.
– Lokacija je bila toliko lijepa da smo jednostavno morali doći, odmah smo znali da je to pravo mjesto za ovu izložbu, rekla je Viktorija Marušić koja se pobrinula za organizaciju i koncepciju izložbe.
Izložba je postavljena na gornjoj loži Arsenala.