Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Brončani orač Krešimir Dražina

Autor: Ante Vidović

02.09.2012. 22:00
Brončani orač Krešimir Dražina


Kad sam izašao iz traktora i usporedio svoju parcelu s drugima rekao sam da bih mogao biti negdje od petog do desetog mjesta. Trećem mjestu nisam se ni u snu nadao, kaže brončani iz Sinja Krešimir Dražina
Zadarska županija osvojila je odlično šesto mjesto na Državnom prvenstvu u oranju koje je održano u subotu u Sinju. Šesto mjesto je najbolji plasman Zadarske županije do sada, a za njega su zaslužni fantastični Krešimir Dražina iz Pristega koji je u kategoriji ravnjaka bio treći i traktorist PIK Vinkovaca PC Nova zora Sveti Filip i Jakov Željko Vujić koji je bio šesti u kategoriji premetnjaci.
Obojica su izvukli startni broj trinaest i s nesretnim brojem ostvarili veliki uspjeh.
– Obojica su bili sjajni. Ovo je najbolji rezultat koji smo do sada ostvarili. Dražina je bio nevjerojatan. Natjecao se s malim traktorom i plugom koji nije natjecateljski, za razliku od njegove konkurencije. Zemlju zna obrađivati samo onaj koji je voli. I Vujić je bio odličan. On je ove godine prvi put sudjelovao na županijskom prvenstvu i odlično debitirao na državnom, kaže viši stručni savjetnik za mehanizaciju pri Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi i predsjednik Udruge za organiziranje natjecanja orača Zadarske županije Miroslav Andrić.
– Kada sam išao u Sinj, rekao sam sebi idem se boriti za deseto mjesto. Do sada mi je najbolji rezultat bio trinaesto mjesto na lanjskom Državnom prvenstvu. Moja oprema je radna, nije natjecateljska kao kod drugih. Međutim, dok sam orao, čuo sam bodrenje mojih navijača i oni su me dodatno motivirali. Kad sam izašao iz traktora i usporedio svoju parcelu s drugima rekao sam da bih mogao biti negdje od petog do desetog mjesta. Trećem mjestu nisam se ni u snu nadao, kaže brončani iz Sinja Krešimir Dražina.
U Sinju je Andrić, osim što je sudjelovao u organizaciji prvenstva, odigrao i ulogu promotora poljoprivrednih proizvoda Zadarske županije. Zajedno s Andrićem Prvenstvo je sudio savjetodavac Ivica Peranić iz Novalje. Naši orači imali su i navijače među kojima je bio i direktor TZ Biograd na Moru Ivo Eškinja koji nije propustio priliku da promovira biogradski turizam i istakne važnost veze poljoprivrede i turizma.