Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Danas je škola postala njihov drugi dom

Autor: Valentina Mlađen

02.09.2012. 22:00
Danas je škola postala njihov drugi dom

Foto: Vedran SITNICA



Za vas je to iskorak iz razigranog i bezbrižnog djetinjstva u malo ozbiljniji svijet obaveza. Škola od danas postaje vaš drugi dom, a naučit ćete da u školi nisu samo zadaće već i učeničke radosti, druženja, igre i sklapanja novih prijateljstava, rekla je Šaban
Osnovna škola  Stanovi novu je školsku godinu 2012./13. započela sa  tri prva razreda u koja je  upisano 66-ero prvašića. Još  deset prvašića krenulo je danas u Područnu školu Crno.
Mali učenici u školu su  stigli u pratnji roditelja koji  su, uzbuđeniji od svojih prvašića, sakupljali uspomene  mobitelima, fotoaparatima i  kamerama.
Iako prvi put u školi, mali  su đaci došli posve spremni.  Kupljena je nova odjeća,  torbe, pribor, knjige i bilježnice. A, i prije nego su  sjeli u školske klupe novopečenim učenicima neki  su predmeti draži od drugih.
– Nije me strah škole, tu  me čeka puno toga novog.  Više volim hrvatski i slova  od matematike i brojki, ali  učit ću i jedno i drugo, kaže  Tanita koja će sigurno biti  uspješna i u pisanju slova i  računanju brojeva.
Prvašiće i njihove roditelje na Stanovima je  dočekala ravnateljica Jurka  Šaban koja je za male đake  imala samo dobre želje.
– Neka vas uspjeh, sreća i  dobro zdravlje prate tijekom  cijelog školovanja i života.  Danas postajete učenici, za  vas je to jedan iskorak iz  razigranog i bezbrižnog djetinjstva u malo ozbiljniji svijet obaveza u kojem prihvaćate rad i učenje kao dio  svog života. Škola od danas  postaje vaš drugi dom, a  naučit ćete da u školi nisu  samo zadaće već i učeničke  radosti, druženja, igre i sklapanja novih prijateljstava,  rekla je Šaban. Roditelje je  ravnateljica pozvala na zajedničku suradnju kako bi  djeca bila što uspješnija.
– Suradnja škole i obitelji  presudna je za uspjeh i razvoj djeteta. Pozivam vas na  iskrenu suradnju, prije svega s učiteljima, stručnim suradnicima škole, sa mnom  kao ravnateljicom, a po potrebi i ostalim djelatnicima  škole. Neka to bude suradnja temeljena na uzajamnom poštovanju, a sve za  dobrobit djece, kazala je  ravnateljica Šaban.
Ravnateljica je roditeljima predstavila i ustroj škole  te učiteljice koje će ovu generaciju prvašića voditi  kroz četiri godine nižih razreda osnovne škole.
Stariji učenici škole priredili su prvašićima priredbu sa zanimljivim i raznolikim programom u kojem  su predstavili dio slobodnih  aktivnosti koje ih, osim  učenja, čekaju u školi.
Nakon priredbe i pozdravne riječi prvašići su se,  predvođeni učiteljicama,  uputili u svoje nove razrede.  Tamo su ih njihovi roditelji  ostavili u rukama iskusnih  učiteljica koje će uz njih  njihovu djecu pratiti iduće  četiri godine u učenju, igri i  odrastanju.