Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U klupe OŠ Bartula Kašića prvi put sjela 72 prvašića

Autor: Valentina Mlađen

02.09.2012. 22:00
U klupe OŠ Bartula Kašića prvi put sjela 72 prvašića

Foto: Vedran SITNICA



Nadam se da ćete kroz obaveze plivati kao ribice, biti vrijedni kao pčelice i veseli i lepršavi kao bubamare, rekla je ravnateljica Stojanov, poželjevši malim đacima puno sreće te da im ovaj dan ostane u sjećanju kao jedan od najljepših u životu
Prvi su put u  školske klupe sjela 72 prvašića Osnovne škole Bartula Kašića. Njih je riječima  tople dobrodošlice dočekala ravnateljica Vesna Stojanov.
– Nadam se da ćete kroz  obaveze plivati kao ribice,  biti vrijedni kao pčelice i  veseli i lepršavi kao bubamare, rekla je ravnateljica poželjevši malim đacima puno sreće te da im ovaj  dan ostane u sjećanju kao  jedan od najljepših u životu. Ravnateljica Stojanov  nije propustila poželjeti  sreću i hrabrost ni uzbuđenim roditeljima kojima  je jučerašnji dan također  bio jedan od najvažnijih u  životu.
Tri prva razreda, 1a –  ribice, 1b – pčelice i 1c –  bubamare, prigodnim programom iznenadili su i  trećaši koji su prvašićima  pokazali kako je škola, osim  mjesto učenja i mjesto igre i  radosti gdje ih čeka puno  zanimljivih aktivnosti u kojima mogu i sami sudjelovati.
Nakon prigodnog programa u pratnji roditelja, a  predvođeni novim učiteljicama, učenici su se uputili  u svoje razrede gdje su prvi  put sjeli u školske klupe.  Već danas stečena su neka  nova prijateljstva koja će  biti potvrđena i danas kada  će se mali učenici upoznati  s novim knjigama i obavezama koje ih čekaju u  školi.
Nova školska godina za  Osnovnu školu Bartula  Kašića počela je, uz učenike  upisane u područne škole, s  čak 123 prvašića. Osim 72  prvašića upisana u matičnu  školu, Područna škola Bokanjac broji 39 prvašića,  Područni odjel Poljica devet  učenika, Područni odjel  Dračevac Ninski 3 učenika  te Područni odjel Žerava 1  učenika.