Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najbolje iz svih krajeva Hrvatske

Autor: Suzana Bandić

02.09.2013. 22:00
Najbolje iz svih krajeva Hrvatske

Foto: Zvonko KUCELIN



Osim najljepšeg zalaska sunca na svijetu, jedinstvenih Morskih orgulja i Pozdrava Suncu Zadrani i turisti koji ljetuju u našem gradu jučer, danas i sutra na zadarskoj rivi, na Obali kralja Petra Krešimira IV., moći će uživati u bogatoj ponudi domaćih proizvoda iz svih krajeva Lijepe Naše.
Na dvadesetak štandova proizvođači hrane, cvijeća, slastica, ljekovita bilja, pića, meda, ali i raznih rukotvorina izlažu već drugu godinu za redom svoje proizvode u sklopu Sajma domaćih proizvoda.
– Tu smo drugu godinu za redom i izuzetno smo zadovoljni. Već sada možemo najaviti da će sajam prijeći u tradiciju. Svi proizvodi koji se ovdje mogu naći kao što su primjerice slavonski kulen, ovčji sir s Krka, lički sir, med i razni pripravci od meda, ljekovito bilje i slično, domaći su proizvodi naših izlagača. Cilj nam je pomoći im da na jednom mjestu svoj proizvod ponude krajnjim potrošačima – kažu organizatori, Tihomir i Draženka Lipohar iz Varaždina, inače vlasnici tvrtke Fotografica koja se bavi promidžbom i marketingom domaćih proizvoda te organizacijom sajmova.
– Danas nam dolazi soparnik, delicija poljičkoga kraja kraj Omiša koja je certifikatom zaštićeni autohtoni proizvod. Eto, tko do sada nije imao priliku kušati ovaj specijalitet od brašna i blitve, moći će to učiniti na sajmu na zadarskoj rivi – poručuje Draženka Lipohar.