Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Odgovor inspektora za desetak dana

Autor: Valentina Mlađen

02.09.2013. 22:00
Odgovor inspektora za desetak dana

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Viši savjetnik za ravnatelje u osnovnim školama, prof. Mario Rogač iz Odjela za stručno-pedagoški nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje, posjetio je danas Osnovnu školu Sukošan kako bi utvrdio jesu li optužbe roditelja na račun učiteljice Anke S. utemeljene.
Roditelji osnovaca u područnoj školi u Debeljaku potužili su se kako prozvana učiteljica neprestano vrijeđa učenike nazivajući ih pogrdnim imenima te ih ostavlja bez nadzora zbog čega su uputili pismo ravnatelju OŠ Sukošan Branimiru Peričiću, Samostalnom sektoru za inspekcijski nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje i Uredu pravobraniteljice za djecu. Kako bi pokazali ozbiljnost svojih namjera da se njihov problem riješi, a navodno se radi o učiteljici protiv koje pritužbe postoje već godinama, roditelji su prvog dana škole prosvjedovali ispred škole u Debeljaku te 20-ak učenika prvog i drugog razreda još uvijek nije sjelo u školske klupe zajedno sa svojim kolegama iz ostatka Hrvatske.
– Inspektor je utvrdio činjenice te se nada da bi nam odgovor mogao dostaviti već za desetak dana, iako je rok 15 dana. Predložili smo roditeljima da djecu za to vrijeme šalju u školu, iako nemamo povratnu informaciju hoće li se to i dogoditi, rekao je ravnatelj Peričić.