Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U nedjelju u Biogradu u borbi za međunarodnu titulu

Autor: Velimir Brkić

02.09.2013. 22:00
U nedjelju u Biogradu u borbi za međunarodnu titulu

Foto: Velimir BRKIĆ



Ekipa Primoštena pobjednik je četvrte sezone Jadranskih igara, sezone u kojoj se natjecalo gotovo 200 ekipa. U fantastičnom ugođaju finale u Pagu je pratilo tisuće euforičnih gledatelja a za prvo mjesto se borilo šest ekipa: Rab – Žajni, Primošten, Tribunj, Solin – Vranjic, Pag – Paške podlanice i Pag – Južina Vlašići.
Organizatori ovog događanja su agencije Adria Events i 5/group, a suorganizatori Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag.
 
– Pag je grad čipke, soli, sira i drevne kulture. A ova spektakularna manifestacija uz turističku i gospodarsku promociju svakako potvrđuje i izuzetnu gostoljubivost i vedar duh Pažana, ponosno će Željko Maržić, gradonačelnik Paga koji je na tribinama vatreno navijao, ostao je gotovo bez glasa.
Naime, drugoplasirana, sa samo bodom zaostatka bila je ekipa Paške podlanice iz Paga. Štoviše, treće je mjesto osvojila još jedna paška ekipa – ekipa Južina Vlašići koju je predvodio akademski slikar, vojnik i teškaš Bisero Radan, prošlogodišnji kapetan ekipe Paške podlanice.
O pobjedniku je i ovog puta odlučila posljednja igra, potezanje konopa. Prošlogodišnji pobjednici Jadranskih igara, Solin-Vranjic, u narodu poznatiji kao Cipli dizelaši, ovog su puta završili kao posljednji. Nakon dva ljeta šampionski pehar se vratio u Primošten.
Po ocjeni organizatora predvođenih Miroslavom Krzykom iz agencije Adria Events Agency, najbolji igrač ovogodišnjih Jadranskih igara je kapetan Paških podlanica Nenad Paro.