Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadar će dobiti još dvije škole

Autor: Valentina Mlađen

02.09.2013. 22:00
Zadar će dobiti još dvije škole

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Ove je godine u zadarske osnovne škole krenulo 15 prvašića više nego lani pa je tako u školske klupe u gradu Zadru jučer sjelo čak 850 prvašića, a ukupan broj osnovaca u gradskim školama popeo se na 6.700 učenika.
Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta sve zadarske prvašiće i njihove roditelje pozdravio je iz Osnovne škole Smiljevac, jedne od pet najvećih po broju učenika u Hrvatskoj, kako je rekao, koja je ove godine upisala više od tisuću učenika, od čega 134 prvašića.
Prije obraćanja roditeljima i njihovim uzbuđenim đacima Kalmeta je pod vodstvom ravnatelja Bernarda Kotlara obišao školu te se obratio nastavnom i drugom osoblju, a kako je rekao vrlo je zadovoljan stanjem zadarskih škola koje su i ove godine dodatno opremane.
– Zadovoljni smo onim što smo vidjeli i na tome treba i dalje raditi, jer škole su sigurno među najvažnijim ustanovama u ovom gradu, rekao je Kalmeta.
Kako je i sam prošle godine imao prvašića Kalmeta je s roditeljima podijelio vlastito iskustvo istaknuvši da mu je poznato njihovo uzbuđenje, ali i važnost ovog dana za njih i njihovu djecu. Poručio im je da su upravo oni temelj društva kao i učitelji koji odgajaju buduće generacije koje će kasnije biti konkurentne na tržištu.
– Na roditeljima je prvenstveno, a onda i učiteljima da djeci budu potpora i da ih vode kroz svih osam godina njihova obrazovanja i to je jedna misija koja je vrlo važna. Kad je u pitanju Gradska uprava naš udio u školama je sve, osim plaća nastavnika te uz dodatno ulaganje u postojeće, planiramo izgraditi još dvije škole na Crvenim kućama i Novom Bokanjcu čime će se dodatno poboljšati standard za naše učenike i, jasno, donijet će i nešto radnih mjesta za učitelje kojih je, nažalost, dosta nezaposlenih, najavio je Kalmeta.