Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bit će spektakl!

Autor:

02.10.2008. 22:00
Bit će spektakl!


Došao je i taj dan. Velika većina Zadrana je s nestrpljenjem očekivala početak nove košarkaške sezone u Dvorani Krešimira Ćosića. Svi se pitaju i strepe kako će to sve izgledati, hoće li odlaskom iz Jazina košarkaši Zadra biti zakinuti za bučnu atmosferu i golem pritisak kakav su navijači znali prirediti svakoj gostujućoj momčadi.
Teško je odgovoriti na to pitanje, ali je sigurno da će dosta stvari biti drukčije nego u Jazinama. Meritorni za pokušaj davanja odgovora na to pitanje ipak bi bili pripadnici navijačke skupine Tornado, koji poduzimaju posljednje pripreme za početak sezone danas protiv Splita. Mario Gavran, predsjednik Udruge navijača Tornado, obećao je spektakl.
– Pripremamo se punom parom kako bi sve bilo spremno za prvu košarkašku utakmicu u novoj dvorani. Prekjučer smo održali zadnje dogovore s policijom, klubom i voditeljima osiguranja u dvorani kako bi sve prošlo u najboljem redu kako i pristoji jednom ovakvom velebnom sportskom objektu. Napomenuo bih posebno oduševljenje što je konačno ova dvorana dobila ime po najvećem zadarskom košarkaškom velikanu i legendi Krešimiru Ćosiću – ističe Gavran koji dodaje da je koreografija koju Tornado priprema za utakmicu – tajna!
– Bit će to iznenađenje. Ono što mogu reći jest da je riječ o velikom spektaklu, kako na parketu tako i na tribini koju će popuniti naši pripadnici. Mogu reći da smo prezadovoljni prodajom pretplatničkih karata, pogotovo što se tiče plave zone na kojoj će se nalaziti Tornado. Za tu tribinu kupljene su 873 ulaznice od ukupno 1.000 mjesta, tako da nitko ne treba strahovati hoće li Zadar imati bučnu podršku s tribina.
Kako je prošla selidba iz Jazina u Krešinu dvoranu?
– Svaka je takva promjena komplicirana, kako igračima tako je i navijačima. Prema tome i nama kao navijačima trebat će određeno vrijeme za prilagodbu na novi dom. Svaki navijač i gledatelj je naviknut na Jazine gdje je svatko prije ulaska u dvoranu znao gdje će sjediti i kako će se ponašati. Mogli bi to usporediti s jednim sad već davnim slučajem kada su Hajduk i Torcida selili sa Starog placa na Poljud. To je bila identična situacija kao i sada s nama, ali i pokazatelj da se sve s vremenom posloži kako treba. Tako će biti i sa Zadrom i Tornadom te nema straha da će ljudi plakati za Jazinama. Zato ću iskoristiti ovu priliku za poziv svim dobronamjernim Zadranima za dolazak u dvoranu i tako pomognu Zadru pobjedom otvoriti sezonu.