Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Belupom protiv golgeterske glavobolje

Autor:

02.10.2009. 22:00
Belupom protiv golgeterske glavobolje

Foto: Filip BRALA



Terkeš i Šaranović se moraju osloboditi i početi davati ono što najbolje znaju raditi i nadam se da će ova utakmica sa Slaven Belupom biti prekretnica i u tom smislu – kaže Zebić


Drugi domaći ispit u nizu je pred Zebićevim igračima, a na Stanove dolazi posljednjih godina u HNL-u vrlo moćni Slaven Belupo. Nakon što je prvi ispit protiv Istre 1961 prošle subote zaključen s mizernih 1:1, Zadrani će se morati vaditi protiv suparnika koji ulijeva veliko strahopoštovanje, pogotovo ako se uzme u obzir njihov posljednji susret u kojem su Osječane počastili s pet golova u mreži. Možebitnom pobjedom Zadar bi sustigao Koprivničane.
– Remi s Istrom je poremetio naše planove da u dvije domaće utakmice pokušamo nadoknaditi sve propušteno na gostovanjima, pa ćemo morati sve to ispraviti pravom igrom i rezultatom protiv Slaven Belupa. Nadam se da su igrači shvatili ozbiljnost situacije na što smo upozoravali cijeli tjedan, jer nam u goste dolazi protivnik svakog respekta vrijedan koji zahtijeva da se protiv njega odigra na visokoj razini. Po tim podrazumijevam puno više čvrstoće, agresivnosti i borbenosti čega je nedostajalo protiv Puljana i bez tih elemenata ne možemo očekivati da će protivnik pasti sam od sebe – kazao je Dalibor Zebić.
Koprivničani su uspjeli dohvatiti tek dva boda iz četiri gostovanja i to remijima u Sesvetama i Šibeniku, dok su u Maksimiru ispraćeni s pola duzine (0:6) te iz Vinkovaca s 0:2. Ipak posljednje gostovanje Slaven Belupa na Stanovima se dobro urezalo Zadranima u sjećanje.
– Oni ove sezone ne igraju dobro u gostima, ali u Zadru su uvijek bili neugodni što i dokazuje prošlosezonsko gostovanje kad su odnijeli sva tri boda sa Stanova (0:1, Vručina) i to je veliko upozorenje pred današnji dvoboj. Ipak osim te utakmice s Dinamom, ne gube utakmice olako i u stanju su svakome napraviti veliku štetu. Radi se o vrlo talentiranom i iskusnom kolektivu s dobrim trenerom Zlatkom Dalićem koji ima vrlo široku rotaciju igrača i bit će vrlo veliki izazov pobijediti ih. Zato moramo ući od prve minute s velikim angažmanom i čvrstinom u duelu što nam u posljednjim utakmicama itekako nedostaje. Nužno je konačno se nametnuti kao negostoljubivi domaćini.
Zadaraski napadači nisu na željenoj razini, samo šest postignutih golova odavno je upalilo alarm na Stanovima.
– Napadači nikako da dođu do gola i za sada nam je srećom svaki zabijeni gol neposredno donosio bod(ove). Terkeš i Šaranović se moraju osloboditi i početi davati ono što najbolje znaju raditi i nadam se da će ova utakmica sa Slaven Belupom biti prekretnica i u tom smislu. Sigurnost koju dobijamo ako zabijemo prvi gol nam je neophodna da bismo odigrali utakmicu do kraja u pravom tonusu i najbolji primjer je bila posljednja pobjeda protiv Croatije u kojoj smo nakon rano postignutog gola držali utakmicu pod kontrolom, mirnije igrali i stvarali šanse. Psihološka nestabilnost se javlja u situacijama kao što je bila ova s Istrom i nakon primljenog gola trebalo nam je dugo vremena za povratak u utakmicu. Nadam se da ćemo protiv Slavena mi dati prvi gol koji će nam osigurati lakši put kroz samu utakmicu. Očekujem da će Slaven znatno više postaviti obranu u odnosu na Puljane i to bi nam trebalo pomoći.


 ALIMANOVIĆ ILI ĆURJURIĆ?




Velikih promjena u sastavu za utakmicu protiv Slaven Belupa neće biti, a to i nije neka novost kad se zna da Zebić i nema neki preširoku rotaciju na klupi. Pored dvojca na izlaznim vratima: Joze Pletikosića i Brune Šiklića, izvan stroja je Stjepan Skočibušić, dok oporavljenik Semiran Cela nije još dostigao željenu razinu spreme da bi mogao participirati u igri. Stoga jedina dvojba bit će Alimanović ili Ćurjurić na poziciji iza napadača. Vjerojatnije da će to ipak biti Ćurjurić koji je do sada uspio pokazati više nego maleni Alimanović koji nikako ne uspijeva povezati nekoliko utakmica u nizu.
– Razočarali smo protiv Istre i zato je Slaven za nas još jedan popravni ispit. Pokušat ćemo što ranije zabiti gol i onda mirnije igrati ostatak utakmice. Slaven nije bezopasan, ali nije ni protivnik pred kojim treba imati straha – smatra Ćurjurić, s dva gola najbolji zadarski strijelac ove sezone.
Vjerojatni sastav: Ježina – Puljić, Milin, Bećiri – Jozinović, Ćurjurić (Alimanović), Surać, Ljubičić, Bilaver – Terkeš, Šaranović.