Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Predstavljene Bilosnićeve zbirke na albanskom jeziku

02.10.2010. 22:00
Predstavljene Bilosnićeve zbirke na albanskom jeziku


U velikoj dvorani Društva zadarskih Arbanasa, u Arbanasima, u četvrtak je upriličeno predstavljanje dviju zbirki pjesama Tomislava Marijana Bilosnića tiskanih tijekom 2009. godine na albanskom jeziku.
Riječ je o zbirci pjesama “Koji jedu ribe” (Ata që i hanë peshqit), koja je uz ponovljeno drugo hrvatsko izdanje tiskana i na engleskom, talijanskom, turskom i albanskom jeziku, te o haiku zbirci “Kalendar sna” (Kalendari i ëndrrës) objavljenoj na albanskom jeziku. Obje zbirke kao prevoditelj potpisuje poznati albanski književnik i novinar Mustafa Spahiu.
Goste je biranim riječima pozdravio i predstavio Enio Grdović, predsjednik Društva zadarskih Arbanasa. U programu predstavljanja rečenih izdanja uz Mustafu Spahiu i Tomislava Marijana Bilosnića, sudjelovao je i Dario Tikulin, koji je govorio o značaju Bilosnićevih povjesnica za cijeli zadarski kraj.
Organizator ove priredbe, koja je ugostila književnika Tomislava Marijana Bilosnića i gosta iz Makedonije, albanskog pisca Mustafu Spahiu, upriličene na Dan sv. Jeronima zaštitnika pisaca, Društvo je zadarskih Arbanasa