Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pronađen i drugi napadač na mladog košarkaša, Franu Marasovića

02.10.2010. 22:00
Pronađen i drugi napadač na mladog košarkaša, Franu Marasovića


Dvojica mladih nasilnika u dobi od 16 i 18 godina kazneno su prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu za mladež jer su Frani Marasoviću nanijeli teške ozljede
Sedam dana nakon brutalnog premlaćivanja seniora Košarkaškog kluba Zadar, 18-godišnjeg Frane Marasovića, policija je identificirala i drugog napadača.
Riječ je o 18-godišnjem Zadraninu koji je po incidentima i narušavanjima javnog reda i mira na poznatim noćnim okupljalištima mladih Zadrana policiji poznat od ranije. Stoga je zadarska policija protiv njega, ali i protiv ranije identificiranog 16-godišnjaka, Općinskom državnom odvjetništvu za mladež podnijela kaznenu prijavu kojom ih se tereti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.
Mladi, perspektivni zadarski košarkaš pred diskoteku Forum došao je oko 2.30 sati s društvom iz svog razreda srednje Hotelijersko-turističke škole nakon što su napustili klub Arsenal gdje su tu večer imali organiziranu postmaturalnu zabavu. Odmah po ulasku u diskoteku dvojica mladih nasilnika nasrnula su na Marasovića i ničim izazvani započeli ga naguravati i optuživati da je on njih gurnuo. Iako ih nije ni dodirnuo, kako bi izbjegao nevolju košarkaš im se ispričao, no naguravanje su primjetili zaštitari pa su ih svu trojicu izbacili iz kluba gdje su Marasovića, po njegovim riječima, dočekala trojica huligana koji su odmah nasrnuli na njega. Udarali su ga šakama u glavu, a potom i pivskom bocom nakon čega je izgubio svijest. Probudio se u zadarskoj bolnici na Odjelu za neurokirurgiju gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede, odnosno napuknuće lubanje koje je zadobio pri padu. Srećom, mladić je nakon dva dana otpušten na kućnu njegu i uspješno se oporavlja.