Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Da bi šah bio zadovoljstvo

02.10.2011. 22:00
Da bi šah bio zadovoljstvo


Ne pitajte što grad može učiniti za vas, nego pitajte što vi možete učiniti za grad, geslo je Matice hrvatske Zadar pod kojim su se u subotu na velikoj akcija uređenja Šahovskog kluba Casper okupili roditelji djece polaznika dječje igraonice koja djeluje u sklopu kluba i njegovi članovi. Cilj akcije bio je djeci i zaljubljenicima u kraljevsku igru stvoriti ugodnije mjesto za boravak.
– Moje dijete obožava ovo mjesto, zbog čega sam odlučila doći ovdje i pomoći, rekla je Mirja Lončar.
Prostorije Caspera, smještene u ŠRC Franka Lisice, bivšoj vojarni Đuro Đaković, danas izgledaju neprepoznatljivo u odnosu na prvi dan kada je klub uselio u njih. Uništena unutrašnjost u kojoj je opasno bilo boraviti danas je ugodan prostor u kojem vrijeme provode djeca i odrasli. Rezultat je to rada predsjednika kluba Veljka Šagija i nesebične pomoći ljudi koji su uvijek bili spremni pomoći klubu kada je to bilo potrebno, kao i na ovoj zadnjoj akciji.
Inače, proteklog tjedna u ŠK Casper proslavljeno je osvajanje titule velemajstora Saše Martinovića. Tijekom proslave zadarski velemajstor odigrao je hendikep meč protiv petorice svojih učenika, Marija Šagi-Kotlara, Marte Antulov, Daniela Paleke, Dominika Čolaka i Tonija Petrušića. Proslavi su prisustvovali i predsjednik Šahovskog saveza Zadarske županije Stanislav Maroja i dugogodišnji tajnik ŠK Goran iz Bibinja Bruno Fuzul, prvoligaša za koji Martinović igra na dvojnoj registraciji.