Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Minisabor HDZ-a 12. listopada u Jazinama

02.10.2011. 22:00
Minisabor HDZ-a 12. listopada u Jazinama


Očekujemo mnogo članova i simpatizera HDZ-a, koji će uz pjesmu ‘Svijet voli pobjednike’ dočekati predsjednicu Jadranku Kosor, najavljuje Kalmeta


Dva mjeseca do parlamentarnih izbora zahuktala se, doduše neslužbena, predizborna kampanja, a HDZ još nije objavio ni nositelje lista za izborne jedinice. Još nije objavljeno niti s kojim će prvim imenom HDZ pokušati obraniti 10 osvojenih mandata u 9. izbornoj jedinici, iako svi očekuju da će to biti sadašnji ministar Božidar Kalmeta.
– Nije još određen ni koordinator za 9. izbornu jedinicu, kao ni nositelj i ostali članovi 14-člane kandidacijske liste. Ima još sasvim dovoljno vremena, čak mjesec dana do predaje lista, rekao nam je Božidar Kalmeta, prvi čovjek HDZ-a u Zadru, nakon sastanka Županijskog odbora u zadarskoj središnjici HDZ-a, u Medulićevoj ulici na Poluotoku.
HDZ tradicionalno svoju kandidacijsku listu Izbornom povjerenstvu predaje tek u zadnji trenutak, pola sata prije ponoći, do isteka zakonskog roka. Iznenađenja uvijek bude, a “sigurnih imena” što se spominju u zadarskim kuloarima svakim je danom sve više.
– Na sastanku smo se tek dogovarali oko organizacije minisabora stranke koji će se 12. listopada održati u dvorani Jazine. Očekujemo dupkom punu dvoranu s članovima i simpatizerima HDZ-a, koji će s mnogo optimizma uz pjesmu ‘Svijet voli pobjednike’ dočekati predsjednicu Vlade RH i HDZ-a Jadranku Kosor, najavio je Kalmeta.
– Naš je cilj i na ovim izborima ponoviti uspjeh s prošlih parlamentarnih izbora. HDZ će ponovno pobijediti SDP. Iz 9. izborne jedinice HDZ će u Hrvatski sabor zasigurno donijeti 10 mandata. Uvjerljivo ćemo obraniti rezultat prošlih parlamentarnih izbora, uvjeren je Kalmeta usprkos trenutačnoj anketnoj podršci “velikoj i moćnoj pobjedničkoj stranci”, od samo 21 posto građana.
Nakon 14. Općeg sabora u zagrebačkoj Areni, prije 15-ak dana, minisabori Hrvatske demokratske zajednice pokraj proteklog tjedna već su se održali u Karlovcu i Vukovaru, čime je zapravo započela HDZ-ova predizborna kampanja. Na njima je predsjednica stranke odgovarala na pitanja hoće li se na HDZ-ovim izbornim listama pojaviti neki novi ljudi ili će nositelji uglavnom biti stranački veterani.
– Na našim listama bit će i novih ljudi, a sastavljanjem lista pokazat ćemo kako planiramo realizirati program za sljedeće četiri godine, rekla je Kosor.