Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prijavljen 18-godišnjak radi uriniranja u Kovačkoj ulici

02.10.2011. 22:00
Prijavljen 18-godišnjak radi uriniranja u Kovačkoj ulici


Nakon brojnih pritužbi stanara u Kovačkoj ulici u zadarskoj Varoši na nepodnošljivo ponašanje mahom mladih Zadrana, noćno divljanje i uriniranje koje im je zagorčavalo život, policija je u subotu oko dva sata u noći u toj ulici zatekla 18-godišnjaka “na djelu”. Jedva punoljetni Zadranin krenuo se “olakšati” pokraj zida stambene zgrade kada su na njega naišli policajci u redovitoj ophodnji. Mladić je legitimiran nakon čega mu je ispisana prijava radi uriniranja na javnoj površini.
Djevojci u noćnom klubu ukraden “Iphone 4”
Zadranka, u dobi od 22 godine, zapamtit će noćni provod u petak na subotu. Djevojka se, naime, sa svojim društvom zabavljala u noćnom klubu “Q-bar”, a nepoznati kradljivac iskoristio je gužvu i oko 3.30 sati ukrao joj “Iphone 4”, mobilni aparat vrijedan oko 4.600 kuna. Policija traga za mobitelom, a protiv lopova je podnesena kaznena prijava.
Provala u obiteljsku kuću
Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu zbog teške krađe provaljivanjem protiv nepoznatog počinitelja koji je u razdoblju od 5. kolovoza do 1. listopada ove godine provalio u obiteljsku kuću u mjestu Kašić te otamo odnio raznu robu u vrijednosti oko osam tisuća kuna. Vlasnik (57) policiji je prijavio da mu nedostaje razni alat, gorivo i motorno ulje.
Vatrogasci u 24 sata intervenirali deset puta
Zadarski vatrogasci u protekla su 24 sata imali čak deset intervencija i to mahom radi nesavjesnog paljenja trave i korova. Većina intervencija bila je na benkovačkom području gdje su intervenirali vatrogasci iz JVP Benkovac. Već oko 12 sati pozvani su na intervenciju u Morpolaču gdje je, osim trave, vatra zahvatila i nekoliko topola. Dva sata kasnije gorjelo je u Kličevici gdje je izgorjela površina od oko 100×100 metara trave i plotova, a nešto prije šest sati intervenirali su i u Veljanima. I biogradski vatrogasci imali su posla i to u Jankolovici i kod deponija Baštijun. U oba slučaja radilo se o manjim požarima koji su zahvatili travu i plotove, a u Jankolovici još i jedan drvored borova.
Vatrogasci JVP Zadar gasili su u Kožinu i Zadru. U Kožinu je izgorjelo nešto trave i plotova, dok je u Zadru vatra progutala i jedan drveni električni stup.