Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zbog nedolaska svjedoka odgođeno suđenje za prometnu u kojoj je poginuo pješak

Autor: Suzana Bandić

02.10.2012. 22:00
Zbog nedolaska svjedoka odgođeno suđenje za prometnu u kojoj je poginuo pješak

Foto: Velimir BRKIĆ



Mikasu se sudi zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo 21-godišnji pješak. Vozio je pod utjecajem od 2,59 promila alkohola u krvi


Zbog nedolaska uredno pozvanog svjedoka, danas umirovljenog policajca Predraga Vidića, jučer je odgođeno suđenje Zdenku Mikasu (60), optuženom za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo pješak Dean Blagojević.
Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva Mikasa se tereti da je upravljajući teretnim vozilom “daihatso feroza” na magistraloj cesti D8 krećući se iz pravca Biograda prema Sv. Filipu i Jakovu još 13. lipnja 2004. godine udario tada 21-godišnjeg pješaka koji se kretao kolničkom trakom uz sam rub. Utvrđeno je kako je Mikas u trenutku nesreće, kada je prednjim desnim dijelom vozila zakačio pješaka, bio pod utjecajem alkohola i to od 2,59 promila. Mladić, inače podrijetlom iz Slavonskog Broda, od zadobivenih je ozljeda preminuo do dolaska Hitne medicinske pomoći tako da su liječnici mogli tek utvrditi smrt.
Suđenje će se nastaviti 30. listopada kada bi trebao biti saslušan ključni svjedok, policajac Vidić, koji je sačinio zapisnik o nesreći.