Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dvadesetak milijuna eura “kapnut će” iz EU fondova

02.10.2013. 22:00
Dvadesetak milijuna eura “kapnut će” iz EU fondova


Poznato je da proizvodi zdravstvenog turizma danas predstavljaju jedan od najbrže rastućih segmenata svjetske turističke ponude. Biograd na Moru ima veliki potencijal za razvoj zdravstvenog turizma koji bismo trebali što više i brže unaprijediti, naglasio je Knez


Na 18. jesenskom poslovnom sastanku Hrvatske mreže zdravih gradova koji se od danas poslijepodne do subote održava u hotelu Adria u Biogradu na Moru jedna od tema bit će i projekt Zdravstveno turističkog centra Biograd.
– Smatramo da će zdravstveni, odnosno medicinski turizam, kao novi vid turizma na ovom području, uz obiteljski, sportsko-rekreacijski, kulturni i nautički, Biograd na Moru još više promovirati kao turističku destinaciju, koja iz godine u godine bilježi veliki rast turističkog prometa i time postaje konkurentna destinacija ostalim gradovima na jadranskoj obali, kazao je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda.
Osim Kneza na otvaranju sudjeluje i domaćin ovogodišnjeg poslovnog sastanka i koordinator projekta Zdrava županija zadarski župan Stipe Zrilić, dr. Ljubica Labar, predsjednica Udruge Biograd – zdravi grad te prof. dr. sc. Slobodan Lang, predsjednik Hrvatske mreže zdravih gradova.
U sklopu biogradske Specijalne bolnice za ortopediju projekt lječilišta, odnosno proširenja zdravstveno turističke ponude bit će realiziran ponajviše zahvaljujući mogućnostima koje otvaraju EU fondovi. Projekt je po prvim procjenama “težak” 50-ak milijuna eura, vrijednost prve faze projekta je 20-ak milijuna eura.
– U prvoj fazi će se graditi zdravstveno turistički kompleks uz Specijalnu bolnicu za ortopediju dok će se u drugoj fazi projekta ostaviti prostor koji bi pokrili privatni poduzetnici sa svojom turističkom ponudom te smještajem, objašnjava Knez.
Za izgradnju Zdravstveno turističkog centra Biograd na Moru dosad je dolazilo više respektabilnih investitora.
– Biograd na Moru i Zadarska županija stoje iza projekta koji će biti isključivo samoodrživ. Zdravstveno-turistički centar će biti nositelj privrednog razvoja Biograda, poručio je prof. dr. Boris Labar.