Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Motoristi okupirali Srb

02.10.2013. 22:00
Motoristi okupirali Srb


U Srbu su se predstavile tri klase; klasa expert je bila za prave profesionalce i vozila se na 55 kilometara teškog terena dok su klasa hobby i team zaobišle najteže dionice


U malom ličkom mjestu Srb održana je prva Extreme enduro utrka u organizaciji Moto kluba Azalea iz Zadra. Iako ovo nije jedina utrka ovakvog tipa u Hrvatskoj jer članovi Istra teama organiziraju Akrapovič “No fear No limt” vrlo uspješno već sedam godina, Ličani su uspjeli privući veliki broj hrvatskih vozača, ali i vozače iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Italije. Prijavilo se više od 100 vozača što je za prvu utrku respektabilna brojka. Osim vozača skupio se i zavidan broj enduraša koji su iz raznih krajeva Hrvatske i drugih zemalja došli bodriti svoje natjecatelje te pomagati na najzahtjevnijim dijelovima staze.
U Srbu su se predstavile tri klase; klasa expert je bila za prave profesionalce i vozila se na 55 kilometara teškog terena dok su klasa hobby i team zaobilazile najteže dionice.
U subotu se vozio prolog, odnosno kvalifikacije koje su određivale startna mjesta za nedjeljnu utrku. Na kraju prologa organizatori su pripremili nagrade za najboljeg vozača iz svake države. Sama utrka počela je u nedjelju i svaki vozač je imao pravo na šest sati za završiti utrku i doći na cilj. U klasi expert pobijedio je Valentin Rehl iz Njemačke koji je stazu prešao za 2 sata i 23 minute, drugi je bio Slovenac Toni Krančan (2:35), dok je treći završio njegov sunarodnjak Jaka Seleš (2:42). U klasi hobby pobijedio je Austrijanac Marco Hubman, drugi je bio Slovenac Marco Petelin, a treći njegov sunarodnjak Tadej Kaube.
U klasi team dominirali su Slovenci. Team Čanković-Košir bio je prvi, Požar-Šantelj drugi, a Novak-Gligorov treći.