Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Studentski zbor sazvao javnu tribinu zbog poskupljenja u menzi

02.10.2013. 22:00
Studentski zbor sazvao javnu tribinu zbog poskupljenja u menzi


Ministarstvo je radi ušteda i standardizacije studentske prehrane odredilo jedinstvenu cijenu menija po cijeni od 6,50 kuna što se subvencionira sa 75 posto. Sve što se uzima po izboru subvencionira se po cijeni od 50 posto, što do sada nije bio slučaj. Tribina je u petak u 18 sati


Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru Mate Vučić najavljuje javnu tribinu na kojoj će se raspravljati o najnovijem modelu subvencija za studentsku prehranu koji bi uzročno posljedično mogao dovesti po pada standarda života studenata. Tribina će se održati u petak u 18 sati u prostorijama Studentskog zbora, a na njoj se očekuju uz studente predstavnici Studentskog centra Zadar. Ministarstvo je radi ušteda i standardizacije studentske prehrane odredilo jedinstvenu cijenu menija po cijeni od 6,50 kuna što se subvencionira sa 75 posto. Sve što se uzima po izboru subvencionira se po cijeni od 50 posto, što do sada nije bio slučaj.
– Meni s juhom, glavnim jelom i prilog uz kruh i desert plaća se po cijeni od 6,50 kuna. Postojat će dvije vrste menija od kojih je jedan vegetarijanskih. Imamo informaciju da je ova odluka donesena u razgovoru s predstavnicima svih studentskih centara i predsjednicima studentskih zborova, kaže glasnogovornica Sveučilišta u Zadru Elija Vrsaljko.
Za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru sporan je onaj dio po kojem će se hrana koja je izvan menija plaćati skuplje.