Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Najbolja računica – tri za tri

Autor: Šime Ćurko

02.11.2008. 23:00
Najbolja računica – tri za tri


Tri seta apsolutne zadarske dominacije i jedan, onaj drugi, u kojem su Dubrovčani makar malo podsjetili na izdanja iz lanjskih sezona kada su, istina, u znatno jačem, sastavu dominirali Prvom B ligom.
Marin Masnić na parket je poslao trenutačno najjaču postavu, Bakale, Viduka, Paleka, Radošević, Belić i Hrabrov i ta je šestorica odradila najveći dio posla, tek su u završecima trećeg i četvrtog seta priliku dobili oni s klupe. U prvom setu Zadrani su od početka kontrolirali rezultat, Dubrovčani su priprijetili smanjivši na 15:13 nakon dva dobra servisa Lukšića. No, prave opasnosti za domaćine zapravo nije ni bilo.
U drugom setu nakon dosta izjednačenja serija gostiju za vodstvo 19:15, malo nakon toga i 22:18. Set se činio izgubljen za Zadrane, no serijom od pet poena, od toga četiri na Bakaleov servis, Zadar vodi 23:22. Gosti izjednačuju na 23:23 i onda odluka, Viduka je dodirnuo mrežu u izglednoj situaciji za domaće, gosti imaju set loptu koju odmah koriste i sve je vraćeno na početak.
Nakon trećeg i četvrtog seta zapitali smo se kako je Zadar uspio izgubiti drugi set. Naime, gledali smo brzinski Zadar koji je jednom bio opasan na svoj i na servis protivnika. Potpuno je zaustavljen do tada prilično neugodan Luškić koji više nije uspijevao probiti zadarski blok, Viduka, Paleka i društvo uglavnom su sve pogađali i problema nije bilo. Tri boda su upisana u prvoj domaćoj utakmici ove sezone.


 ZADAR – DUBROVNIK 3:1


(25:19, 23:25, 25:13, 25:15)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 50. Suci: Kozić i Vrbičić (oboje Šibenik).
ZADAR: Bakale, Viduka, Burčul, Paleka, Jović, Dokaza, Radošević, Belić, Kulaš, Čubrilo, Hrabrov, Škara. Trener: Marin Masnić.
DUBROVNIK 2001: Budrović, Šoštarić, Omić, Lukšić, Krečak, Miškić, Lučić, Crvelin. Trener: Dario Šoštarić.




 MASNIĆ: POBJEDA JE NAJVAŽNIJA


– U drugom setu malo smo se opustili, imali nekoliko pogrešaka, a na to se nadovezala i dobra igra Dubrovnika u tom razdoblju tako da smo izgubili set u kojem su odlučivale nijanse. Ukupno gledano odigrali smo jako dobro, osvojili tri boda koja smo i očekivali i to je najvažnije. Raduje me igra Marina Bakalea, dvadesetogodišnjaka, koji je odigrao odlično cijelu utakmicu, kao da je riječ o iskusnom igraču.


 


 NOVALJA – ZADAR 0:3


TREĆA A LIGA ODBOJKAŠICA – JUG, 4. KOLO
NOVALJA  – ZADAR 0:3
(10:25, 11:25, 23:25)
NOVALJA – ŠSC NOVALJA. Gledatelja: 20. Sutkinja: Baričević (Novalja).
NOVALJA: I. Čemeljić, Trcol, Dolić, K. Čemeljić, Gligora, Samardžija, Šanko, Vlahović. Trenerica: Marina Batur.
ZADAR: Burčul, Kedžo, Lucić, Sanković, P. Klarica, M. Klarica, Kociper, Hromin, Mujagić, Mazić, Sinovčić, Pilić, Bilosnić. Trener: Ivan Hrabrov.
U trećem nastupu treća pobjeda zadarskih kadetkinja.