Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

“Vjenčanje s vjetrom”, fantasy u Preku i Zadru

02.11.2010. 23:00
“Vjenčanje s vjetrom”, fantasy u Preku i Zadru


U Pučkom otvorenom učilištu “Dom na žalu” u Preku, predstavljena je prva knjiga Tomislava Košte, “Vjenčanje s vjetrom”, izišla u nakladi izdavačke kuće “Škorpion” iz Zagreba u rujnu ove godine. O knizi je govorio prof. dr. Robert Bacalja, dok je ulomke iz knjige čitala glumica Milena Dundov.
-Riječ je o romanu, fikciji, odnosno žanru poznatom kao “fantasy” u kojemu je, međutim, radnja vezana uz Preko, Zadar, kazao nam je autor Tomislav Košta koji svoj roman pobliže opisuje kao “hinjenu povijest”, a jedna od specifičnosti ovoga djela je svakako i to što se na otprilike dvadeset i pet stranica romana radnja pripovijeda u autohtonom dijalektu mjesta Preka. Sam autor kaže kako se dosta dvoumio oko toga ali da na kraju, koliko god nekima možda bilo malo teže za razumijevanje, postignut je bolji doživljaj. Knjiga je namijenjena širokoj publici, svima koji vole ovaj žanr, istaknuo je Tomislav Košta.
“Vjenčanje s vjetrom” biti će posebno predstavljeno i zadarskom čitateljstvu, 23. studenog u Gradskoj knjižnici, kao i zagrebačkoj publici u mjesecu prosincu.