Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Motivirani protiv Zaboka

02.11.2011. 23:00
Motivirani protiv Zaboka


Mi smo bili opet jako blizu pobjede, no kao i protiv Jollyja i Splita koštale su nas glupe pogreške i jedna crna rupa u drugoj četvrtini – kaže Šarlija


Igrači Sonik-Puntamike u dosad četiri odigrane utakmice imaju jednu pobjedu i tri poraza. Slijede im dvije domaće utakmice protiv Zaboka i Križevaca gdje se sigurno želi poboljšati zasad mršavi omjer, a domaći teren bi trebao i ove sezone predstavljati veliku prednost za igrače u zelenom. Šteta što se nisu uspjeli osladiti barem jednim gostujućim uspjehom, jer su i u Splitu u 2. kolu, a i u Rijeci u prošlom bili blizu tog ostvarenja. Riječka epizoda još uvijek je u svježem sjećanju pogotovo Marinu Šarliji koji je dosta nervozno krenuo u utakmicu što je koštalo njega i momčad u kasnijoj fazi kad se lomio rezultat. Šarlija je u prve tri minute skupio dvije osobne, do poluvremena i treću tako da je trener Neven Plantak morao bez svog praktički glavnog igrača odraditi pola dvoboja.
– Dobro sam krenuo, osjećao sam se odlično, no brzo sam zaradio dvije osobne i automatski sam se izbacio s pola utakmice. Nezadovoljan sam kako je sve to ispalo, jer sam stvarno osjećao da mogu odigrati dobro i pridonijeti momčadi svojim učinkom. Dogodilo se da su me te osobne vrlo brzo poslale na klupu i kasnije je teško bilo uhvatiti pravi ritam.
Riječani su pokazali da su zasluženo pri vrhu ljestvice nakon 4 kola.
– Pokazali su se čvrsti. Imaju nekoliko odličnih igrača s iskustvom, poput Šimovića koji je odlično odigrao protiv nas. Nismo ga mogli nikako zaustaviti i uz Češkovića koji je dobro igrao izvana bili su glavni igrači Riječana. Mi smo bili opet jako blizu pobjede, no kao i protiv Jollyja i Splita koštale su nas glupe pogreške i jedna crna rupa u drugoj četvrtini. Da nije bilo tih razdoblja u kojima smo griješili, sigurno bismo bili puno bolje plasirani nego što smo trenutačno.
Ispravak vam se nudi već u subotu kad u Jazine stiže Zabok.
– Definitivno moramo pokazati bolje lice protiv Zaboka. Svjesni smo da su jako neugodni i opasni i tradicionalno nam ne leže, no igramo u našim Jazinama gdje jednostavno moramo ići na pobjedu. Imamo igru, dobro treniramo, samo trebamo smanjiti broj pogrešaka koje su i normalne za ovakav neiskusan sastav kakav imamo. Zabočani imaju jaku momčad. Dosta je tu igrača koji već nekoliko sezona igraju za njih. Prije svega bih izdvojio kapetana Leža, pa organizatora igre Ivana Tomasa, opasnog šutera Bašića, kao i naše Zadrane Ivana Perinčića i Ivana Mikulića koji je lani bio naš član. Imali su slobodno prošlo kolo, dolaze nam s omjerom 2-1 i treba ih potpuno respektirati. No, isto tako nas motivira još više, tako snažan protivnik i želimo s pobjedom dočekati Križevce iduće kolo – kazao je Šarlija.


Šarlija prvi Puntamičanin




Ovu sezonu od Marina Šarlije se očekuje da bude  glavna pokretačka snaga mlade Sonik-Puntamike.  Ako je suditi po njegovom učinku u prva četiri kola  onda Marino opravdava tu svoju ulogu. Osim malo  lošije posljednje izvedbe u Rijeci gdje ga je snašla  nevolja s osobnim pogreškama njegov učinak se  može općenito smatrati jako dobrim. Definitivno je  prvo ime u momčadi Nevena Plantaka, jer prednjači  u poenima i skokovima naspram ostalih suigrača. U  četiri odigrane utakmice prosječno je zabijao 15,5  poena imao 6 skokova uz 1,5 asistenciju.