Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ni boda, ni osvojenog seta, ni igre

02.11.2011. 23:00
Ni boda, ni osvojenog seta, ni igre


Na trenutke se činilo da su Zadrani dvoboj s momčadi iz grada na tri rijeke odradili u nižoj brzini


Višnjik je izdržao Šibenik, ali ne i Sisak. U drugom domaćem nastupu ove sezone odbojkaši Zadra nisu uspjeli ponoviti izdanje iz 2. kola kada su u svojoj dvorani protiv Šibenika osvojili sva tri boda. Istina, Sisak je po kvaliteti korak ispred Šibenika, točno je i da je Sisak u Zadar doputovao sa sve tri pobjede, ali i Zadar kao da je dvoboj s momčadi iz grada na tri rijeke odradio u nižoj brzini (poraz 0:3). Marin Masnić, trener, i njegovi igrači mogu se samo nadati da Šibenik dosta nije iznimka, odnosno da prikazano protiv Siščana nije pravo mjerilo vrijednosti zadarskog sastava. U suprotnom, neće biti dobro za društvo s Višnjika.
Nakon 4. kola Zadar je još uvijek u sigurnoj zoni, ako se tako može nazvati 12. mjesto u ligi. Šibenik sa dva i Varaždin sa jednim bodom su iza Zadrana koji u 5. kolu gostuju u Rijeci kod sastava koji je prošli vikend osvojio sva tri boda u Opatiji (3:1). Iako je sport nepredvidiv sva je prilika da je put u Rijeku zapravo put bez nade. Uopće, svako gostovanje za Zadar je veliko breme, pa se realnijim čini put do ostanka tražiti u svojoj dvorani. A da bi ostao na minimalno 12. mjestu Zadar što prije mora naći neki novi “Šibenik”.
U 4. kolu zanimljiv je rezultat dvoboja iz Splita gdje je domaćin sa 3:0 pobijedio Varaždin i tako potvrdio veliku krizu momčadi iz grada baroka. Uz Varaždin i Šibenik je i dalje bez pobjede tako da je sve jasnije s kim će Zadar u borbu za ostanak. U velikom stilu igra Rovinj koji je u prva četiri nastupa izgubio samo jedan set i vodeća je momčad lige. A baš je taj Rovinj Zadar lani u Prvoj B ligi pobijedio u njihovoj dvorani. Istina, bio je to lošiji sastav Rovinja, ali zna se i da iz rovinjske dvorane Valbrune rijetki odnose bodove, bez obzira na kvalitetu domaćeg sastava.
Koliko su Zadrani loše prošli sa Siskom još su veći udarac dobile Zadranke u 3. kolu Prve B lige. Poraz u Novoj Gradiški sigurno se ne može nazvati iznenađenjem, ali 18 poena kao maksimum u sva tri seta nikako ne izgleda obećavajuće pred dvoboje koji dolaze. Ekipa Roberta Kresoje u dva nastupa ima dva glatka poraza na strani i ako tako nastavi imat će velikih problema. Konkretno, s takvim učinkom izvan vlastitog dvorišta borba za ostanak nameće se kao realnost. Morali smo duboko zaviriti u arhivi da bismo pronašli kada su Zadranke posljednji put pobijedile na gostovanju. Bilo je to lani u 15. kolu u Dubrovniku (3:0). Nakon toga sedam gostovanja i isto toliko poraza uz samo dva osvojena seta (Osijek 2:3). Od pobjede u Dubrovniku prošlo je skoro deset mjeseci. Puno i previše.


DRUGA HOL – JUG (Ž)




Rezultati 4. kola: Split 1700 III – Arbanasi 0:3, Zadar II – Bibinje 3:1, Župa dubrovačka – Sinj 0:3, Nova Mokošica – Donat 0:3, Makarska – Šibenik II 3:0, Čilipi – Marina Kaštela II 1:3.
M. Kaštela II 12, Sinj 10, Makarska, Arbanasi, Zadar II 9, Donat 8, Čilipi,Bibinje, Split 1700 III 3, Šibenik II, N. Mokošica, Ž. dubrovačka 0
Raspored 5. kola: Bibinje – Župa dubrovačka, Arbanasi – Zadar II, Donat – Makarska, Marina Kaštela II – Split 1700 III, Šibenik II – Čilipi, Sinj – Nova Mokošica.


PRVA B HOL – JUG (Ž)


Rezultati 3. kola: Šibenik – Split 1700 II 3:1, Dubrovnik – Drenova 3:0, Nova Gradiška – Zadar 3:0, Bilje – Marčana 2:3, Brda – Rovinj 1:3.
Šibenik 9, Marčana 8, N. Gradiška, Rovinj 6, Dubrovnik, Drenova, Split 1700 II, Bilje, Zadar 3, Brda 1
U 4. kolu (5./6. studenoga): Zadar – Bilje (6. studenoga, 17 sati), Split 1700 II – Rovinj, Marčana – Brda, Drenova – Nova Gradiška, Šibenik – Dubrovnik.